Video en foto’s – Dodelijk busongeval in Cuba. Ook mensen uit Nederland zaten in de bus

bus Cuba

Cuba ~ Zeven personen kwamen om het leven. Nederlanders gewond bij busongeluk Cuba. Bij een ongeluk met een toeristenbus in het oosten van Cuba zijn zeven doden en circa dertig gewonden gevallen, onder wie zes mensen die levensgevaarlijk gewond zijn.

[quads id=1]

Twee Nederlanders van 27 jaar oud, een man en een vrouw, zijn na het ongeluk ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd aan De Telegraaf.

[quads id=1]

Er vielen bij het ongeluk voor zover bekend 33 gewonden, onder wie 22 buitenlanders. Zeven buspassagiers overleefden het ongeval niet. Het staatspersbureau ACN meldde niets over de identiteit van de passagiers, maar volgens sommige media waren er behalve Nederlanders Britten, Canadezen, Fransen en Mexicanen in de bus.

[quads id=1]

Geliefd onder toeristen
De buschauffeur van de onderneming Vía Azul zou op weg naar Havana de macht over het stuur hebben verloren tijdens een inhaalmanoeuvre. De bus is van de weg geraakt en omgeslagen. De maatschappij Vía Azul rijdt met luxe autobussen over lange afstanden in Cuba en is populair bij toeristen.
Kijk hier naar een Spaanse video erover:

Bekijk hier de foto’s:

Weet u meer? Neem contact op met de verslaggevers via nieuwsdienst@telegraaf.nl
Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.