President Bouterse bezoekt jonge ondernemers Coronie ~ Suriname

Bouterse Coronie

Coronie ~ President Bouterse bezoekt jonge ondernemers Coronie. Tijdens een werkbezoek aan het district Coronie heeft de president, Desiré Delano Bouterse, met enkele jonge ondernemers een vruchtbaar gesprek gehad. Dit vond plaats op donderdag 10 januari 2019.

[quads id=1]

Deze groep jongeren heeft het telen van bijen op eigen initiatief en eigen middelen weer opgepakt.

Hoewel er nog kleine aanpassingen gepleegd moeten worden, is het staatshoofd onder de indruk van de bedrijvigheid van deze jonge imkers en vindt het een geweldige start. In een eerder gesprek dat de president heeft gevoerd met deze groep is er ook gesproken over het aanschaffen van een machine, voor het winnen van honing.

[quads id=1]

Soeparmin Djojobesari van Djojo bedrijven groep N.V. die ook aanwezig was, speelde gelijk hierop in door aan te geven deze jonge ondernemers te zullen ondersteunen met de productie van Parwa honing.

Stefano Amattarmoedji die de leiding heeft van deze groep, is de president dankbaar voor zijn bezoek. “Pres wo set kong. Wi foe Coronie o doe a job”, zegt Amattarmoedji.

[quads id=1]

Bouterse Coronie

Districtscommissaris Remi Tarnadi gaf de jongeren mee dat het werk niet bij hun moet stoppen, maar dat ook hun kinderen en kindskinderen dit moeten doen om hiervan te kunnen genieten.
Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.