Broer mishandelt bloedeigen zus ~ Suriname

slaan Suriname

Suriname ~ Zus wil broer op vrije voeten na mishandeling. Jonathan S. is een gevangenisstraf van zes maanden met een voorwaardelijk deel van vier maanden en 22 dagen opgelegd onder aftrek van de tijd doorgebracht is voorarrest.

[quads id=1]

Broer uit Suriname

Bij de straf hoort een proeftijd van twee jaar. Kantonrechter Robert Praag nam daarmee de eis van officier van justitie Melanie van Dijk over. De 25-jarige Jonathan S. staat terecht voor mishandeling en bedreiging van zijn zus en vernieling.

[quads id=1]

25 jaar

Op 1 december vorig jaar heeft hij zijn zus mishandeld na een woordenwisseling. Hij bedreigde haar daarna met de dood en sloeg enkele goederen in het huis kapot toen hij niet langer fysiek geweld op haar kon plegen. Enkele familieleden moesten de verdachte tot bedaren brengen en schakelden de politie in.

Hij vroeg vergiffenis

De zus werd woensdag als getuige gehoord. Jonathan S. vertelde de magistraat dat haar verklaringen op waarheid berusten en vroeg zijn familie om vergiffenis. De rechter stelde hem in de gelegenheid zijn verontschuldigingen aan te bieden aan de aanwezige familieleden.

[quads id=1]

Wilt u hem vrijlaten

Het slachtoffer vroeg de rechter haar broer niet strafrechtelijk te vervolgen en op vrije voeten te stellen. De zus vertelde Praag waarom zij ervoor kiest om haar broer niet verder af te laten straffen. “Het is mijn broer. Ik was boos. Mijn familie heeft ook met mij gesproken en ik ben nu niet meer zo kwaad. Ik kan hem niet zo zien. Hij mag voor mij vrijgelaten worden. Al heeft hij mij zo geslagen.” De openbaar aanklager hield rekening met het verzoek van het slachtoffer en deed een gepast strafvoorstel.

zusje geslagen

De rechter zei dat hij de verdachte behoorlijk kwalijk neemt voor diens ondoordachte handelingen. “Het is nog erbij jouw zusje. Je weet precies bij wie je dit uithaalt want je doet het niet bij die andere arrestanten toch?

[quads id=1]

Niet de eerste keer

Je moet dit gedrag achterwege laten, want je gaat in grote problemen komen.” Van Dijk vertelde de rechter dat het niet de eerste keer is dat Jonathan S. in aanraking komt met justitie. Ze hoopt daarom dat de tijd in voorarrest hem tot andere gedachten heeft gebracht.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.