Video – Politie treft nieuwe maatregelen voor extra veiligheid, orde en rust in Suriname

politie Suriname

Suriname ~ Politie introduceert nieuwe maatregelen. Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft dit jaar enkele nieuwe maatregelen geïntroduceerd om onder meer de orde en rust in de samenleving te vergroten.

[quads id=1]

Politie Suriname

Een van de zaken om de gemeenschap tegemoet te komen is de introductie van het whatsappnummer 8744580 van de digitale recherche. Op dit nummer kan de samenleving video en fotomateriaal van strafbare feiten delen met de politie waardoor opgetreden kan worden.

[quads id=1]

Voor het verder verhogen van de orde in de binnenstad is de politie van Regio Paramaribo begonnen met het beboeten van foutparkeerders. De maatregel is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat automobilisten dusdanig parkeren, waardoor het overige verkeer geen belemmering of hinder ondervindt.

[quads id=1]

Zij die zich niet storen aan de maatregel riskeren wegslepen van hun voertuig en een geldboete. Dit geldt ook voor bromfietsers, aldus majoor Letitia Pinas van de afdeling Public Relations van het KPS, aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Ook voor dit jaar staat criminaliteitsbestrijding centraal bij de werkzaamheden van het korps, zodat de gemeenschap zich steeds veilig voelt, zegt majoor Pinas. Een van de zaken waarmee de politie en wel de afdeling Automatische Nummerregistratie Systeem druk bezig is, is erop toezien dat de verkeersvonnissen worden uitgevoerd.

[quads id=1]

Per 15 december 2018, is een nieuwe methode ingevoerd welke inhoudt dat er ook controle uitgevoerd wordt op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Zij die hun boete nog niet hebben voldaan kunnen die aldaar afhandelen. Enkele vertrekkende passagiers zijn reeds met deze maatregelen geconfronteerd en hebben in nasleep hiervan keurig hun boeten betaald, laat majoor Pinas weten.

De majoor ging ook in op de veiligheidskwestie in december 2018. Volgens haar is de feestperiode door de verhoogde surveillance zonder al te veel calamiteiten verlopen

Bekijk hier een video met een interview met de minister STUART GETROUW:

Bron: De Boodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.