Bekendmaking – Bus tarieven gaan NIET omhoog ~ Suriname

plo bus Paramaribo

Suriname ~ Bus tarieven niet omhoog, uitbetaling subsidie blijft gehandhaafd.

Bus Suriname

Het ministerie van Openbare werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) in Suriname zijn meerdere malen in overleg geweest om een oplossing te brengen in de kwestie betreffende de verhoging van lijnbustarieven.

[quads id=1]

Uiteindelijk is er niet gekozen voor tariefsverhoging, omdat de overheid de brandstofkosten wil blijven compenseren, zodat de tarieven betaalbaar blijven voor de passagiers.

Minister Patrick Pengel geeft desgevraagd aan dat het hierbij ook ging om vorderingen binnen het regulatieproces en de ordening binnen de sector, waarbij ook het vergunningenbeleid en het ontwikkelen van routes met de PLO aan de orde zijn geweest.

[quads id=1]

In de afgelopen tientallen jaren zijn er te veel busvergunningen uitgegeven, waardoor een aantal bushouders weigert zich aan de regels te houden door niet op hun beurt te wachten, maar aldoor op de route te blijven.

Minister Pengel

Bushouders raken hierdoor vaak in confrontatie met elkaar met alle gevolgen van dien. De buschauffeurs maken zich door hun rijgedrag ook schuldig aan verkeersovertredingen.

Het ministerie is samen met het Korps Politie Suriname (KPS) enkele opties aan het bekijken om dit rijgedrag in te dammen en de veiligheid van de rest van de verkeersdeelnemers, in het bijzonder de passagiers, veilig te houden.

[quads id=1]

“Er zullen geen vergunningen meer worden uitgegeven en ook zal er worden nagegaan hoe het huidige aantal busvergunningen te verminderen”, aldus de bewindsman.

Geen achteruitgang

De passagier moet te allen tijde kunnen beschikken over een lijnbus en anderzijds mag de bushouder er financieel ook niet op achteruit gaan. De overheid zal de brandstofkosten blijven compenseren, zodat de tarieven betaalbaar blijven voor de passagiers.

[quads id=1]

De doelgroepen waar er extra rekening mee wordt gehouden zijn de jongeren die nog studeren, maar ook jongeren die pas zijn afgestudeerd en net zijn begonnen met een baan, waardoor zij zich nog geen eigen vervoersmiddel kunnen permitteren.

Senioren burgers

“Er wordt ook gedacht aan onze senioren burgers, waarvan een groot deel gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze doelgroepen kunnen per slot van rekening niet plotseling opgezadeld worden met tarieven die onbetaalbaar zijn”, gaf minister Pengel aan
Bron: De boodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.