Geen schoolvervoer in Nickerie. Geen geld om benzine te betalen ~ Suriname

school Nickerie

NIEUW- NICKERIE – Het schoolvervoer in Nickerie ligt stil sinds de start van het tweede kwartaal van het schooljaar op 3 januari.

[quads id=1]

School Nickerie

De overheid heeft een betalingsachterstand en bushouders zeggen geen geld te hebben om brandstof te kopen. Daarom blijven de meeste bussen in de garage. Ouders van de leerlingen van Mulo West zijn de situatie beu.

“Het is heel moeilijk vrij te krijgen van de dienst om de kinderen na school op te halen. Eén dag is normaal, maar je elke keer met hetzelfde verhaal melden bij de leidinggevende is vervelend”, zegt Aniel Ramadhin, vader van een veertienjarig meisje.

[quads id=1]

Van school halen

Hij woont aan de Bastieweg in de Clarapolder, werkt in Nieuw-Nickerie en moet een grote afstand afleggen om zijn kind van school te halen, thuis af te zetten en terug naar het werk te gaan.

Een buurtbewoner, Chanderbhan Dwarka, vraagt zich af waarom de overheid geen definitieve oplossing aandraagt voor het probleem van voortdurende onderbreking van het schoolvervoer. Hij vraagt zich af waar de propagandisten van de regering zijn die kort voor de verkiezingen van 2015 tot aan huis kwamen om ondersteuning te vragen.

[quads id=1]

Doen niets
school Nickerie
Foto uit DWT

Dwarka haalt ook uit naar de jeugdparlementsleden van Nickerie die niks doen voor de scholieren, en volgens hem ook niets betekenen voor het district, want nooit hebben zij acties ondernomen in het belang van de schoolkinderen die op hen hebben gestemd.

Hij zegt er wel bij dat jeugdparlementariër Mohamad Abdoel zich vorig jaar heeft ingezet om een bushuisje te schenken aan de kinderen van Mulo West. Dwarka geeft de moed niet op en zal zich ook in deze moeilijke periode blijven inzetten om zijn kinderen naar school te brengen en af te halen.

Volgens bushouder Ramkoemar Oemraw zeggen collega’s dat ze geen geld hebben om brandstof te kopen, “vandaar dat de meeste bussen in de garage blijven. Wie wel in staat is brandstof aan te schaffen, mag zijn bus inzetten om de kinderen te vervoeren.”

[quads id=1]

Blijven in de garage

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie hebben op 31 mei 2017 een intentieverklaring getekend, maar die wordt volgens de bushouders niet nageleefd, “vandaar dat wij in actie zijn”, zegt een vervoerder.

Geschreven door Beta Debidien
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.