Vrouw verzwijgt dat vader in Suriname is overleden en krijgt nog jarenlang pensioen ~ Nederand

euro Suriname

Suriname ~ Vrouw strijkt ruim vier jaar AOW op van in Suriname overleden vader. Een 65-jarige vrouw uit Almere is vandaàg door de politierechter in Utrecht veroordeeld omdat ze jarenlang de AOW-uitkering van haar overleden vader bleef innen.

[quads id=1]

Vader uit Suriname

De Almeerse kreeg 180 uur werkstraf opgelegd, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Haar vader overleed in maart 2013 in Suriname, maar dat verzweeg de vrouw tegenover de Sociale Verzekeringsbank. Die instantie betaalde daardoor tot mei 2017 elke maand uit, in totaal ruim 24.000 euro.

[quads id=1]

In 2013 overleden

De Almeerse nam het vervolgens van de bankrekening op met een bankpas die ze beheerde. Het geld ging onder meer op aan kleding, boodschappen en vakanties, schrijft Omroep Flevoland.

Schaamte

De vrouw kon in de rechtszaal niet uitleggen waarom ze het overlijden van haar vader niet meteen had gemeld. Daarna was er voor haar geen weg meer terug.

[quads id=1]

Echtgenoot wist het niet

Uit schaamte durfde ze het niet meer te melden en droeg ze het jarenlang als “een groot geheim” met zich mee. Ook tegenover haar echtgenoot en haar broer verzweeg ze dat ze nog steeds het pensioen van haar vader ontving.

De Almeerse heeft onlangs een regeling met de Sociale Verzekeringsbank getroffen. Ze gaat elke maand 200 euro terugbetalen.

Bron: NOS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.