Video – Weer grote brand in Paramaribo. Verdieping restaurant afgebrand ~ Suriname

brand Paramaribo

Paramaribo ~ Bovenverdieping Zhi Cheng Snacks afgebrand. Li Xiurong doet mistroostig aan en geeft met een afwezige blik in de ogen antwoord op vragen van een EBS-medewerker.

[quads id=1]

De bovenverdieping van zijn snackbar is dinsdagmiddag geheel in vlammen opgegaan.

De uitbater van Zhi Cheng Snacks aan de Mahonylaan komt maar moeilijk uit zijn woorden in het Sranan, maar wordt geholpen door een andere Chinese man, die af en toe voor hem vertaalt. Brandcommandant Radjinderpersad Autar kon nog maar weinig zeggen over een mogelijke oorzaak van de brand, maar merkte wel tegenover de Ware Tijd op dat de schade aanzienlijk is.

[quads id=1]

De bovenverdieping werd waarschijnlijk als woonruimte gebruikt en daar viel weinig te redden. Toch hadden de brandweermannen van Geyersvlijt, Knuffelsgracht en de hoofdkazerne de brand redelijk snel onder controle, waardoor erger kon worden voorkomen.

brand Paramaribo
Foto van Donovan Mijnals uit DWT

De snackbar zelf heeft waarschijnlijk alleen water- en schroeischade opgelopen. Aangrenzende woningen bleven eveneens gevrijwaard van schade. Echter, het had veel erger gekund. Uit het pand zijn namelijk 21 gascylinders verwijderd. Eén daarvan is van 28lbs, terwijl de rest 100lbs-gasbommen betrof.-.

Bekijk hier de verschillende video’s van de brand:
[quads id=1]


[quads id=1]

Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.