Politiebericht – 2 mannen uit Nederland aangehouden op de luchthaven met drugs ~ Suriname

drugs Suriname

Suriname ~ Drugssmokkelaars aangehouden door BID team. Het Bestrijding Internationale Drug (BID) team heeft op maandag 17 december de 58-jarige Nederlander Ronny J. en op donderdag 27 december de 64-jarige Nederlander August S. op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven aangehouden.

[quads id=1]

Politie Suriname

Ronny stond op 17 december voor vertrek naar het buitenland. Tijdens controle werden in zijn reiskoffer drie pakken cocaïne met een gewicht van 2.960 gram aangetroffen en in beslag genomen. Bij de voorgeleiding heeft hij verklaart dat hij de drugs voor iemand naar Nederland moest smokkelen.

[quads id=1]

Reeds vertrokken

Dat die persoon reeds vanuit Suriname naar Nederland was vertrokken. Als tegenprestatie zou hij –Ronny- een fors bedrag in Euro’s van de verstrekker ontvangen.

Euro’s ontvangen

August poogde op 27 december in zijn handbagage 940 gram cocaïne het land uit te smokkelen. Tijdens controle werd hij betrapt en aangehouden. De illegale drug is in beslag genomen.

[quads id=1]

Ze zijn opgesloten

Ronny en August zijn voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Narcotica Brigade is belast met het onderzoeken van deze twee zaken.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.