Jonathan, moordenaar van Clarissa Boldewijn, wil naar huis ~ Suriname

moord Paramaribo

Suriname ~ ‘Ik wil graag naar huis’. Jonathan L. die zijn twintigjarige vriendin Clarissa Boldewijn in januari 2017 om het leven bracht in Suriname, lijkt genoeg te hebben van zijn periode in detentie.

[quads id=1]

Rechtbank Suriname

Tijdens zijn laatste woord maandag, schoof hij niet onder stoelen of banken dat hij liever vandaag dan morgen zichzelf in vrijheid ziet. “Ik had geen idee dat het zou gebeuren. Het is door die vader en door die handelingen die Clarissa gepleegd heeft. Dus ik wil u vragen of ik naar huis mag”, stamelde hij met een bevende stem en sombere blik richting rechter Ingrid Lachitjaran.

[quads id=1]

Door die vader

Vol verbazing keken de mensen in de zaal naar de verdachte, die kort daarna snel in de arrestantenruimte verdween. Nadat de rechter aandachtig naar de verdachte had geluisterd, stelde ze de zaak uit naar 4 februari. Op die dag doet ze uitspraak. Officier van justitie Nirmala Maikoe eiste op een eerdere zitting twintig jaar gevangenisstraf onvoorwaardelijk, onder aftrek van de periode in voorarrest.

[quads id=1]

20 jaar

Volgens haar zou Jonathan L. de verdachte opzettelijk om het leven hebben gebracht.

moord Paramaribo
Clarissa Boldewijn

[quads id=1]

Hij sloeg haar met een hard voorwerp en toen ze niet meer bewoog, zou hij haar hebben afgedekt en achtergelaten aan de Afobakaweg in Suriname. Het voertuig waarin het tweetal zat, heeft de verdachte overgoten met benzine en aan de Groenhartweg in brand gestoken.

Hij heeft bekend

Jonathan L. heeft wel bekend dat hij zijn vriendin om het leven heeft gebracht, maar zegt dat hij de daad niet opzettelijk heeft gepleegd.

Hij beweert dat het slachtoffer hem met een krik wilde slaan, omdat hij haar negeerde en de relatie met haar wilde beëindigen. “Ik wilde niets meer met haar te maken hebben, ze had een relatie met mij en met mijn neef en dat kan niet”, zei Jonathan L. op een eerdere zitting. De verdachte zei ook dat Clarissa Boldewijn hem moest betalen voor drugs die haar vader bij hem had genomen.

[quads id=1]

moord Paramaribo
Jonathan L. Foto binnengekomen via Facebook
Drugs voor haar vader

Volgens de verdachte wilde het slachtoffer het geld niet afstaan. “Ze hebben mij opgelicht”, verklaarde de verdachte eerder aan de rechter. Advocaat Murwin Dubois die Jonathan L. bijstaat, is het niet eens met de officier van justitie. Hij vindt dat er geen sprake is van doodslag. De raadsman heeft graag dat zijn cliënt wordt veroordeeld voor mishandeling met de dood ten gevolg.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/01/26/vermissing-clarissa-boldewijn/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.