Video – Trainer en buschauffeur Jerry M. misbruikte 35 jaar lang kinderen en maakte een paar zwanger ~ Nederland

zwanger Nederland

Nederland ~ Atletiektrainer uit Nederland misbruikte 35 jaar lang meisjes. Een atletiektrainer uit Rotterdam heeft de afgelopen 35 jaar ongehinderd meerdere minderjarige meisjes intiem misbruikt die hij onder zijn hoede had.

[quads id=1]

Trainer in Nederland

Dat bevestigt directeur Pieke de Zwart van de Atletiekunie na berichtgeving door De Telegraaf. Twee jonge sportsters werden zelfs zwanger van hem. De 58-jarige Jerry M., een ‘joviale buschauffeur’ die actief was bij atletiekvereniging C.A.V. Energie uit Barendrecht en later Haag Atletiek, legde volgens de krant afgelopen zomer een volledige bekentenis af bij de tuchtcommissie van het Instituut Sport en Rechtspraak (ISR).

[quads id=1]

Volledige bekentenis

Dit gebeurde na een onderzoek van het ISR naar zijn ‘grensoverschrijdende gedrag’ sinds 1983. ‘Bijna wekelijkse gemeenschap’. Uit het onderzoek blijkt dat er sprake was van ‘frequente (onbeschermde) gemeenschap voor de duur van meerdere jaren met zwangerschap tot gevolg’ bij twee minderjarige meisjes.

[quads id=1]

Onbeschermd

Samen met twee nog jongere meisjes (11 tot 15 jaar) keek hij dieren omgang en had hij ‘bijna wekelijkse (onbeschermde) geslachtsgemeenschap’. Bij een andere vereniging maakte hij zich schuldig aan ‘grensoverschrijdende massages’, aanrandingen, intiem getinte opmerkingen en intimidaties.

Meerdere incidenten

In het onderzoek ging het om totaal negen gevallen van misbruik, maar volgens de tuchtcommissie zijn er mogelijk meer slachtoffers.

Geen aangifte

Directeur Pieke de Zwart zegt dat de Atletiekunie geen aangifte heeft kunnen doen tegen de man, omdat dit een zaak van de slachtoffers is. “Wij zouden ook liever hebben gezien dat het een strafrechtelijke kwestie was geworden en dat het niet bij een tuchtzaak was gebleven, want wat is gebeurd is natuurlijk verschrikkelijk.”

[quads id=1]

Zaak van slachtoffers

De directeur wijst erop dat iemand die door een tuchtcommissie is veroordeeld nog altijd een Verklaring Omtrent het Verdrag (VOG) kan krijgen. De Zwart zou graag zien dat justitie ook inzage krijgt in tuchtrechtelijke veroordelingen, zodat ontuchtplegers geen VOG kunnen krijgen. Dan kunnen verenigingen ontuchtplegers makkelijker weren.

Voor het leven geroyeerd

De man is voor het leven geroyeerd als lid van de Atletiekunie. Het meeste misbruik zou inmiddels verjaard zijn. De toenmalige voorzitter van atletiekvereniging C.A.V. Energie uit Barendrecht maakte in 2009 al eens bij de Atletiekunie melding van grensoverschrijdend gedrag van de trainer (handtastelijkheden en masseren), maar de sportbond deed daar nooit onderzoek naar. “Ik heb mij daar destijds over verbaasd”, zegt oud-voorzitter André Klomp.

[quads id=1]

Reacties atletiekverenigingen

C.A.V. Energie meldt in een verklaring dat M. ruim vijftien jaar trainer bij de club is geweest. Toen hij daar in 2009 weg moest wegens het grensoverschrijdend gedrag waren er geen atletes die een officiële klacht tegen hem indienden. M. ging daarna aan de slag bij Haag Atletiek in Den Haag, maar keerde in 2016 terug bij C.A.V. Energie na het overleggen van een VOG. “Deze samenwerking is na enkele weken direct beëindigd toen bleek dat hij op non-actief was gesteld bij Haag Atletiek”, aldus C.A.V. Energie.

Non-actief

Haag Atletiek laat weten dat M. begin december 2017 op non-actief was gesteld, nadat een meerderjarige atlete een klacht had ingediend over grensoverschrijdend gedrag door de trainer. De Haagse vereniging meldde het incident daarna bij de Atletiekunie. Dat leidde tot het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak.

Jerry M. lijkt geen spijt te hebben van zijn daden, schrijft De Telegraaf. De man wil ook niet reageren op de beschuldigingen.

Omdat er geen aangifte is gedaan loopt Jerry gewoon vrij rond. De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET heeft de man inmiddels wel op non-actief gezet. Bron: deschakelbarendrecht.nl

Bekijk hier een video erover:

[quads id=1]

RTL Nieuws / ANP
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.