Foto’s – Echtpaar Goelab – Tafazzul uit Paramaribo 50 jaar getrouwd

Getrouwd Paramaribo

Paramaribo ~ Gouden huwelijk voor echtpaar Goelab – Tafazzul uit Paramaribo. Dhr Saliem Goelab en Mevr Aminah Goelab – Tafazzul zijn vijftig jaren in de echt verbonden.

[quads id=1]

Echtpaar uit Paramaribo

Het echtpaar viert het heugelijk feit vandaag in aanwezigheid van familie en vrienden en heeft uit handen van Bestuurs Opzichter Azrioul Jubithana die de districtscommissaris vertegenwoordigde, de gebruikelijke enveloppe met inhoud namens de president ontvangen.

[quads id=1]

Saliem Goelab is geboren op 13 januari 1945 in het district Saramacca en Aminah Tafazzul op 21 september 1951. Saliem en Aminah hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen Aminah samen met enkele nichten op bezoek bij haar oom was.

Op bezoek bij haar oom

Saliem: “ Ze was mooi gekleed, had een hoge bol en ik was helemaal weg van haar mooie kuiten”. Saliem was smoorverliefd en liet de oom van Aminah weten dat hij zijn nichtje leuk vindt en met haar wilt trouwen. De oom van Aminah heeft de kennismaking met de ouders kunnen bewerkstelligen. Na drie maanden stapten de twee geliefden in het huwelijksbootje. Het echtpaar heeft 1 dochter en is gezegend met 1 kleinkind.

[quads id=1]

1 dochter

Saliem houdt van voetballen, naar de bioscoop gaan en wandelen. Hij heeft gevoetbald voor de verenigingen Bintanbaroe en Jong Jaihind. In zijn jongere jaren bezocht hij ook vaker het visgat met zijn vrouw en familie. Saliem heeft verschillende beroepen uitgeoefend. Hij heeft onder andere gewerkt bij kledingbedrijf Radja, bamiefabriek Jong Tjien Fa en heeft verschillende andere jobs gedaan. Hierna besloot hij zich te specialiseren in een vak. Hij volgde stikles bij kleermaker Gopi en werkte vervolgens bij Laika confectiebedrijf aan de Molenpad en bij kleermaker Idoe waarna hij zijn eigen onderneming startte.

[quads id=1]

Eigen onderneming

Mevrouw Goelab – Tafazzul beoefent hetzelfde beroep als haar man. Ze houdt heel erg van koken, wandelen (ontspannen met haar gezin) en lekker eten. Aminah is vijf keer op vakantie naar Nederland geweest en ervaart dat als hoogtepunt. Het heengaan van twee familieleden binnen korte tijd, vermissing van haar broertje zijn enkele dieptepunten in haar leven.

Vermissing broertje

Saliem en Aminah zijn er trots op dat ze 50 jaren gelukkig zijn getrouwd. Door misverstanden uit te praten, begrip voor elkaar te hebben, verdraagzaam te zijn en goed vertrouwen is het echtpaar erin geslaagd al vijftig jaren een gelukkig huwelijksleven te lijden

Bekijk hier de foto’s:

[quads id=1]

Bron: Bic Paramaribo Noordoost
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.