Meer over de dood van Gaitrie Jagroep. Ze werd door haar man vermoord tijdens haar vakantie in Suriname

vakantie Suriname

Suriname ~ De dood van Gaitrie Jagroep uit Rijswijk heeft heel wat los gemaakt in Suriname. De Rijswijkse vrouw werd door haar partner Mohamed K. de keel dichtgeknepen op het vakantie adres in Suriname.

[quads id=1]

Vakantie Suriname

De man zegt uit zelfverdediging te hebben gehandeld omdat de vrouw hem zou hebben belaagd met een kapmes.

Maar ook in Rijswijk is men geschokt door het overlijden van Gaitrie. Rijswijker Cees Noordermeer en zijn vrouw kenden haar al ruim 15 jaar. “Sinds ze een relatie had met hem, ging het regelmatig fout. Ik had de laatste weken nauw contact met haar, omdat hij haar bedreigde, en ze me om hulp vroeg vanuit haar vakantie adres.

[quads id=1]

Tussen kerst en Nieuwjaar heeft ze pogingen gedaan om terug te keren naar Nederland, maar er was geen retourvlucht mogelijk, hij had haar op het vakantie adres verlaten, en ze was erg bang dat hij haar wat zou aandoen. Ze heeft me letterlijk verteld: Cees, ik denk dat hij me nog vermoord. Het laatste contact met haar was 1 januari. Daarna bleef het erg stil, tot ik het bericht van haar dood vernam in het Rijswijks Dagblad.

Cees heeft veel contact met vrienden van Gaitrie in Rijswijk. Op Facebook publiceerde hij het verhaal van een van hen: “Soms komt er een bericht voorbij, dat je persoonlijk raakt. Dat kan komen doordat je de persoon in kwestie kent, maar het kan ook omdat het bepaalde herinneringen bij je terug brengt…..hele nare, vervelende herinneringen. ..

[quads id=1]

Herinneringen die gepaard gaan met angst en onzekerheid, je klein en nutteloos voelen, gewoon omdat de ander wilde dat je je zo voelde….het geeft de ander een gevoel van macht, van superioriteit ….

Voor mij geeft het, als ik er aan terug denk een gevoel van boosheid, ik word er misselijk van…..ik word boos op de persoon die dit geflikt heeft, ik word heel kwaad op mezelf omdat ik het heb laten gebeuren….het heeft me jaren gekost om te beseffen dat het gebeurde, niet om mijn tekortkomingen, maar om die van die andere persoon….want hoe meer ik de grond in werd getrapt en gekleineerd werd, hoe meer de ander boven mij uit kon stijgen.

[quads id=1]

Maar ook vandaag besef ik me heel goed, dat ik, ondanks de littekens die ik altijd bij me zal dragen, en voor mij altijd zichtbaar zullen zijn, dat ik geluk heb gehad ……ik heb godzijdank het geluk gehad om los te kunnen komen van degene die mij op een gegeven moment een duwtje over de rand zou kunnen geven…

vakantie Suriname
Foto’s binnengekomen via Facebook

Geestelijke mishandeling kan zo ver gaan, dat het uitdraait op moord of zelfmoord….het is een niet te onderschatte groot probleem en degene die het ondergaat is een kei in toneel spelen en zal altijd zeggen dat alles oké is, maar van binnen elke dag een stukje meer sterven….tot die ene dag dat het echt voorbij is

[quads id=1]

Heb je het vermoeden dat iemand in jouw nabije omgeving elke dag dit gevecht moet leveren, zeg dat ze altijd bij je aan kunnen komen voor hulp, dat ze niet alleen staan, want geloof me….je voelt je verdomde alleen..”
Bron: Rijswijksdagblad.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.