Video – Troostdienst in Paramaribo slachtoffers bootongeluk Suriname – Ze krijgen een staatsbegrafenis

boot Suriname

Honderden bezoeken troostdienst slachtoffers bootramp. Familie, vrienden en overige belangstellenden hebben in groten getale de troostdienst ter nagedachtenis van slachtoffers van het bootongeluk op de Coppenamerivier te Suriname bijgewoond.

[quads id=1]

Bootongeluk Suriname

Een paar honderd mensen, onder wie first lady Ingrid Bouterse-Waldring, enkele ministers en assembleeleden verzamelden zich donderdag in de recreatiezaal van de Memre Boekoe Kazerne.

[quads id=1]

Memre boekoe Kazerne

Met troostliederen en bemoedigende woorden is de dienst geleid door dominee Michael Stewart en pater Esteban Kross. De samenkomst was bedoeld om de directe nabestaanden een hart onder de riem te steken. “Brada nanga sisa di lasi den lobiwan, na wan tof sani, ma poti yu bribi na ini Masra. Wij die de dienst leiden kunnen u niet troosten, maar vertrouw op God, want alleen hij kan de nodige kracht geven”, bemoedigde Stewart de familie.

Pater Kross

Aan het einde van de dienst hebben enkele nabestaanden twaalf kaarsen aangestoken. Dit als symbool voor de elf mensen die het leven hebben gelaten. De twaalfde kaars is voor de persoon die nog wordt vermist. Bedroefd en met tranen in de ogen kwamen de mensen naar voren om het licht aan te steken.

12de kaars

[quads id=1]

“Dit is echt zielig hoor, ik heb er geen woorden voor. Ik wil niet eens nadenken over datgene wat de mensen hebben meegemaakt. Vooral de jonge kinderen”, treurt een vrouw. Voordat de bijeenkomst werd beëindigd hadden de overige aanwezigen de naaste familie gecondoleerd. Een vrouw barstte in tranen uit toen ze door de first lady werd toegesproken.

Jonge kinderen

Luitenant Guno Welzijn, lid van de commissie die belast is met de organisatie van de troostdienst en andere activiteiten rond de begrafenis, zegt aan de krant dat de overheid alle kosten zal dekken. Hij zegt dat er vanavond een singineti wordt gehouden op Grankreek.

Singineti te Grankreek

Zaterdag worden acht van de stoffelijke overschotten begraven op de Rooms Katholieke begraafplaats van Groningen. Zondagavond is er ook een singineti aan de Dipperweg te Welgedacht A. De overige lijken worden maandag begraven op de RK-begraafplaats in hetzelfde ressort. Volgens Welzijn krijgen alle slachtoffers een staatsbegrafenis.

Bekijk hier de video ervan:

[quads id=1]


Geschreven door Jason Pinas
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.