Video – Vader en dochter uit Suriname overleden na ongeval in Amsterdam ~ Nederland

overleden Amsterdam

Amsterdam ~ In Amsterdam Zuidoost in Nederland wordt gerouwd om de dood van Eddy Rahiel (64) en zijn dochter Romana Abdoelsaboer (33).

[quads id=1]

Amsterdam Zuidoost

Ze werden woensdagavond op de vluchtstrook langs de A9 geschept door een taxi. Rashied Abdoelsaboer vindt het nog steeds moeilijk te bevatten. Hij staat buiten bij de moskee bij Kraaiennest in Zuidoost. Binnen worden de lichamen van zijn vader en zus gewassen volgens islamitisch ritueel. De lichamen zijn donderdagmiddag vrijgegeven door de politie, die onderzoek doet naar de toedracht van het fatale ongeval.

[quads id=1]’

islamitisch ritueel

Rahiel en Abdoelsaboer hadden iemand afgezet op Schiphol toen ze op de terugweg op de verbindingsweg tussen de A4 en de A9 motorpech kregen. Toen ze uitstapten, werden ze geschept door een taxi. Ze waren op slag dood.

Paniek

Rashied had zijn zus vlak daarvoor nog aan de telefoon gehad. “Ze zei dat de auto kapot was. Ik hoorde paniek in de stemmen van haar en die mijn vader. Dat had ik nog nooit gehoord, mijn vader was vroeger nota bene automonteur.”

[quads id=1]

Vader Eddy Rahiel

Rashied adviseerde zijn zus en vader in de auto te blijven zitten tot er hulp zou komen. Vlak daarna werd de verbinding verbroken. “Ik was bang. Ik ben meteen in de auto gestapt om ze te gaan zoeken. Toen ik bij de A9 kwam zag ik overal zwaailichten.”

Abdoelsaboer, die opgroeide in Zuidoost, was een alleenstaande moeder van twee dochters van 11 en 13 jaar. Volgens Rashied ging het goed met het gezinnetje. “Romana heeft vroeger een opleiding gedaan als verzorgende. Ze was net weer met een nieuwe opleiding begonnen, ook in de zorg.”

[quads id=1]

Slagerij

Abdoelsaboer werkte bij slagerij Al-Mekka in Ganzenhoef. Bovenbuurman Sigmund vertelt dat hij iedere dag even de zaak inliep om een praatje met haar te maken. “Ze was zo vriendelijk en behulpzaam. Ze had ook altijd oog voor mensen met minder geld, die kregen wat meer vlees. Als ik nu naar de toonbank kijk, kan ik niet geloven dat ik haar hier nooit meer zal zien.”

Rahiel werkte bij Pantar in Zuidoost. Hij laat een vrouw achter.

Een politieagent heeft de familie verteld dat op camerabeelden te
zien is hoe tientallen auto’s de kapotte auto van Rahiel en Abdoelsaboer probleemloos passeren. Meerdere automobilisten zouden 112 hebben gebeld voor een rood kruis boven de weg. De familie is verteld dat het leek alsof de taxichauffeur, een 40-jarige man uit Bergen op Zoom, rechts langs de stilstaande auto wilde. Daarna zou hij een ruk aan zijn stuur hebben gegeven. Rahiel en Abdoelsaboer, die net uit de auto waren gestapt, werden vol geraakt.

Vol geraakt

[quads id=1]

overleden Amsterdam

De politie kan dit verhaal hangende het onderzoek niet bevestigen. Eerder liet de politie wel weten dat de taxichauffeur thc, de werkzame stof van cannabis, in zijn bloed had. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht en zal later pas worden verhoord.

Rahiel en Abdoelsaboer worden vrijdagmiddag begraven in Diemen.

Kijk hier naar een video van het ongeval:

[quads id=1]

Geschreven door JOSIEN WOLTHUIZEN

Foto’s en Bron: Het Parool
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.