Politiebericht ~ Man uit Nederland vermoordt vrouw tijdens hun vakantie in Suriname

moeder broer Suriname

Suriname ~ Man wurgt partner tijdens ruzie. De 43-jarige Gaitrie Jagroep is op donderdag 3 januari bij een ruzie met haar partner komen te overlijden.

[quads id=1]

Vakantie in Suriname

De politie van het ressort de Nieuwe Grond kreeg om 07.30 uur de melding dat op een adres in het ressort een vrouwspersoon in een woning het leven moeten hebben gelaten.

De wetsdienaren deden het adres aan en in de keuken werd de vrouw roerloos op de vloer aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.
Haar 53-jarige man Mohamed K. werd met hun 4-jarige zoon in de woning aangetroffen. Hij verklaarde aan de politie dat het gezin op 27 november 2018 met vakantie naar Suriname kwam en op 3 januari 2019 terug zou keren naar Nederland.

[quads id=1]

Verder dat zij gedurende hun vakantie periode constant ruzie kregen. In de morgen van 3 januari was dit weer het geval. Volgens de verdachte Mohamed bevonden hij en zijn partner zich in de keuken en op een bepaald moment greep de vrouw naar een kapmes waarmee zij hem te lijf wilde gaan.

3 januari weer vertrekken

Met zijn ene hand hield Mohamed de hand van Gaitrie met het scherp voorwerp vast en met zijn andere hand drukte hij tegen haar keel. Mohamed schakelde de politie in toen hij opmerkte dat de vrouw niet meer bewoog.

[quads id=1]

Het kapmes is aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

[quads id=1]

Het gezin heeft de Nederlandse nationaliteit en het 4-jarig kindje zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht. De afdeling Forensische Opsporing en de recherche van regio Midden onderzoeken deze zaak verder.
Voorbeeldfoto van wurging
Bron KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.