Video – Regering betaalt uitvaart. 12 doden na horror bootongeluk Suriname

boot Suriname

Suriname ~

Extra update van Starnieuws:

Extra update: Districtscommissaris van Saramacca, Lakshminarain Doebay, zegt aan Starnieuws dat de families hebben besloten om hun dierbaren zaterdag in Groningen te begraven. De meeste slachtoffers zijn afkomstig uit Grankreek. De rouwzitting wordt om 18.00 uur gehouden in de kazerne.
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken deelt mee dat ten teken van rouw vanaf 6.00 uur tot zonsondergang de vlag halfstok zal hangen. Ook het bedrijfsleven, de burgerij, schepen aan de steigers, diplomatieke missies en vertegenwoordigers van internationale organisaties wordt gevraagd de vlag halfstok te hijsen. (Starnieuws) Bekijk onderstaand bericht voor overige info

Overheid betaalt begrafeniskosten drenkelingen. – Alle acht personen van het inheemse dorp Grankreek die vrijdagochtend zijn verdronken bij een bootongeluk, zullen mogelijk morgen tegelijk begraven worden op de rooms-katholieke begraafplaats te Groningen in Saramacca.

Begrafenis in Suriname

Dit zegt kapitein Angelique Palmtak aan de krant. Mocht het lijk van de dorpelinge naar wie nog gezocht wordt, gevonden worden, zal ook zij dan begraven worden.

De laatste dagen was verwarring ontstaan over het aantal slachtoffers. Inmiddels is duidelijk dat dit er geen tien maar twaalf zijn. Negen omgekomen passagiers, vier vrouwen (van wie twee in verwachting waren) en vijf kinderen van één tot acht jaar zijn afkomstig uit Grankreek in het district Saramacca.

2 zwangere vrouwen

De drie overige – twee jongens en een meisje – zullen op een nog te bepalen datum in Paramaribo ten grave gedragen zullen worden. Woensdag zal duidelijk zijn wanneer precies de begrafenis van alle slachtoffers zal plaatsvinden. De regering zal de kosten betalen. “Het is stil in het dorp dat in verdriet is gedompeld”, zegt Palmtak.

Nationale rouw

President desi Bouterse heeft aangekondigd dat donderdag een dag van nationale rouw is. Volgens de kapitein een passend eerbetoon. De boot waarin de slachtoffers zaten vertrok donderdagavond rond elf uur vanuit Corneliskondre aan de Wayamborivier naar Boskamp.D e bootsman wilde bij een bocht nabij het dorp Kalebaskreek – niet ver van de eindbestemming – de oversteek doen. In het midden van de rivier kwam er door een grote golf water in het vaartuig en er brak paniek uit.

Grote golf

Een tweede grote golf bleek de genadeslag. De boot zonk en de mensen waren in het donker overgeleverd aan het onstuimige water. Zeven lichamen werden dezelfde dag geborgen en gebracht naar de marinebasis van Boskamp. Nog vier lijken werden de volgende dagen gevonden. Eén persoon wordt nog vermist.

9-jarige overleefd

Voor tenminste twee nabestaanden en een overlevende komt de klap extra hard aan en dit drama zal hen nog jaren bijblijven: Tachiro Biswane verloor zijn 22-jarige zwangere vrouw en driejarige zoontje en Samkoemar Hanoeman zijn eveneens zwangere wederhelft (30) en zijn twee dochters van zes en een jaar. Zijn oudste dochter van negen jaar heeft het ongeval overleefd.

Bekijk hier de ATV nieuwsuitzending erover. Er wordt gesproken over 7 doden. Helaas zijn het er 12.:

Foto van ATV nieuws
Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.