Oudjaar in Paramaribo: Mooi, gezellig maar ook gevaarlijk ~ Kerst vakantie in Suriname

vakantie Suriname

Paramaribo ~ Ambulancedienst: Recordaantal ongevallen op oudejaarsdag. Ruim 85 personen zijn tijdens de activiteiten op oudejaarsdag in Paramaribo, het stadscentrum van Suriname, in een behandelauto van de Suriname Centrale Ambulancedienst beland.

[quads id=1]

Oudjaar Suriname

Directeur Roël Brug spreekt van een recordaantal. “We hadden vorig jaar nog geen tien personen geregistreerd.” Het ging om slachtoffers van onder andere vechtpartijen en dronkenschap die steek- en barstverwondingen hebben opgelopen, personen die door de felle zon bewusteloos zijn geraakt en mensen met pijn op de borst.

[quads id=1]

Enorme hitte

Brug stelt dat het vanwege de enorme hitte wel te verwachten was dat mensen bewusteloos zouden raken. “Mensen waren niet voorbereid op de hitte met als gevolg dat enkele zijn flauwgevallen.” Het waren over het algemeen “gelukkig” geen gevallen waarvoor personen naar de Spoedeisende Hulp gebracht moesten worden. Ook dit jaar zijn de ambulancemedewerkers geconfronteerd met jeugdigen die na overmatig alcoholgebruik of een mix van alcoholische dranken bewusteloos zijn geraakt.

[quads id=1]

Overmatig alcoholgebruik
vakantie Suriname
Foto van Kameleon art

Brug schuift zijn teleurstelling over de samenwerking met onder andere de politie en medewerkers van de bestuursdienst niet onder stoelen of banken. Hij heeft namelijk geconstateerd dat op sommige plekken, tegen de tijdige waarschuwing vanuit de autoriteiten in, er toch drank in glazen flessen op straat werd verkocht. “We zagen veel jongelingen aan de marihuana of aan de drank, nota bene in het openbaar, terwijl politieagenten en mensen van de bestuursdienst gewoon voorbijliepen. Uiteindelijk worden wij belast met de gevolgen daarvan.”

Drank in glazen

[quads id=1]

Medewerkers van de ambulancedienst moesten zich op een gegeven moment terugtrekken uit de drukte (tussen Dresscode en Krasnapolsky) toen er ineens met blikken en glazen flessen werd gegooid. De ambulancedienst zal om de tafel gaan met vertegenwoordigers van de bestuursdienst om afspraken beter vast te leggen. “Er was gezegd dat drank in glazen flessen in beslag genomen zou worden bij verkoop in het openbaar, maar dat merk ik niet in de praktijk.”

Beter aanpakken

De ambulancedienst, die in 2013 is opgericht, zal zich er ook op toeleggen om de medische bijstand bij evenementen beter en professioneler aan te pakken

Eerdere berichten:

Video – Brandweer: Al 5 vuurwerkslachtoffers in Suriname. Mensen, let op uw kinderen!!!

Geschreven door Merredith Bruce

Foto van Kameleon Art
Bron: DWT
**

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.