Eerste 2019 baby’s al geboren in Suriname

Suriname ~ Eerste nieuwjaarsbaby verwelkomd in ’s Lands Hospitaal te Paramaribo in Suriname.

[quads id=1]

Baby Suriname

Terwijl de meeste Surinamers vuurwerk aan het afschieten zijn onder het genot van lekker eten en drank, staan de verloskundigen in de verloskamers te popelen om de eerste nieuwjaarsbaby te verwelkomen. Zij doen samen met hun team op de eerste dag van het nieuwe jaar een geweldige job: Ze kunnen niet feesten en zich uitleven, maar moeten er zijn voor de vrouwen die het leven schenken aan hun kroost. Tot nu toe heeft ’s Lands Hospitaal de meeste bevallingen in het nieuwe jaar op zijn naam staan.

[quads id=1]

Meeste bevallingen

Drie jongens en drie meisjes hebben tot nu toe het levenslicht in ’s Lands Hospitaal gezien. De eerste baby, een jongen, werd om 0.35 uur verwelkomd in dit ziekenhuis. Ook zijn de meeste bevallingen het afgelopen jaar in ’s Lands Hospitaal genoteerd: 2945. Het jongetje dat als eerste ter wereld kwam, weegt 3480 gram. Zijn moeder heeft haar vierde kind in haar armen gesloten. Jill Asawinie maakt het samen met haar zoon goed.

In 2018 hebben 1992 baby’s het levenslicht gezien in  het Academisch ziekenhuis.

[quads id=1]

Diakonessenhuis

Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft ook al een jongetje mogen begroeten. In dit ziekenhuis zijn het afgelopen jaar 1406 kindjes geboren. Het Diakonessenhuis heeft om 8.39 uur een jongen zien geboren worden, gevolgd door een meisje om 10.29 uur. In dit ziekenhuis zijn 2314 vrouwen het afgelopen jaar bevallen.


[quads id=1]
Het MMC in Nickerie heeft de eerste bevalling voor dit jaar gehad om 11.38. De 21-jarige Janine Jubitana houdt haar eerste baby in haar armen. (foto)Dit ziekenhuis heeft het vorige jaar 406 geboortes gekend. Het Marwina Ziekenhuis heeft tot nu toe geen enkele bevalling gehad. Ook het afgelopen jaar, sedert zijn korte bestaan, heeft dit ziekenhuis geen bevallingen gekend.

De meeste ziekenhuizen hebben nog bevallingen voor vandaag op hun agenda staan. Dit aantal kan nog oplopen. Alle moeders en hun kroost maken het goed.

Foto van Starnieuws en Actionnieuws Suriname
Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.