Video – Brandweer: Al 5 vuurwerkslachtoffers in Suriname. Mensen, let op uw kinderen!!!

azp bekendmaking oudejaarsavond eerste hulp vuurwerkl Suriname FamilieNieuws

Suriname ~ 4e slachtoffer geregistreerd op de Spoedeisende Hulp van het AZP, teller nu landelijk op ‘5’

Vuurwerk Suriname

Vanmorgen werd op de S.E.H. een 13 jarige jongen behandeld nadat hij brandwonden had opgelopen aan zijn linkerhand, ten gevolge van stunten met vuurwerkkruit. Hij is poliklinisch verwezen naar de plastisch chirurg. Met deze registratie is het aantal van vuurwerkslachtoffers gestegen naar ‘5’.

Laatste dag van het jaar

Vandaag is het de laatste dag van het jaar… owru jari, traditie getrouw zal vannacht het meeste vuurwerk worden afgeschoten. Het zijn juist deze laatste momenten van dit jaar en de eerste uren van het nieuwe jaar dat de meeste slachtoffers worden geregistreerd. Ouders, volwassenen laten wij met z’n allen voor zorgen dat wij en zeker niet onze kinderen tot deze slachtoffers zullen behoren.

Let op uw kinderen
azp bekendmaking oudejaarsavond eerste hulp vuurwerkl Suriname FamilieNieuws
Archieffoto van vorig jaar. AZP bekendmaking slachtoffers

Dus ouders, volwassenen blijf continu toezicht houden als kinderen bezig zijn met vuurwerk, zet altijd een vuurwerkbril op bij het afsteken van vuurwerk en doe dat steeds met een vuurwerk aansteekstokje (wierook). Zet de stelen van vuurpijlen/raketten in een koker of een fles voldoende gevuld met zand (zodat het niet makkelijk omkantelt). Sluit zoveel als mogelijk ramen, shutters en deuren, om zo het risico van ‘verdwaalde’. vuurpijlen tegen bv. gordijnen te voorkomen.

Geen alcohol

Dompel zoveel als mogelijk vuurwerkresten in water of besprenkel deze voldoende, zodat er geen vuurwerkpapier blijft nabranden of ertoe kan leiden dat niet afgeschoten vuurwerk ongecontroleerd word ontstoken.

Let op: vuurwerk en alcohol gaan niet samen!!!!

Het KBS wenst u een veilige wisseling van het jaar toe.

Video

Kijk hier naar een nieuwe voorlichtingsvideo van KPS. Deel het met iedereen!

Bron: Korps Brandweer Suriname
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.