Video’s – Er mag vanaf nu vuurwerk worden afgeschoten in Suriname! Owru jari – Veilige vakantie

vakantie Suriname

Suriname ~ 36 containers vuurwerk ingevoerd; Afschietperiode begonnen. In totaal zijn tot nu toe voor dit jaar 36 containers vuurwerk ingevoerd in Suriname.

[quads id=1]

Vuurwerk Suriname

Dit zegt voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, Ulrich Coats, in gesprek met Starnieuws. Het afschieten van vuurwerk en verkoop is vanaf vandaag toegestaan. Deze duurt tot en met 2 januari.

[quads id=1]

Nu toegestaan

De brandweer heeft op diverse plaatsen voorlichting gegeven over het veilig afsteken van vuurwerk. Op tweede kerstdag is Paramaribo-noord aangedaan. De mensen wordt op het hart gedrukt om niet met een aansteker of lucifer vuurwerk af te schieten. Hiervoor moet er een wierook worden gebruikt, benadrukt Coats. Een veiligheidsbril wordt ook aanbevolen.

[quads id=1]

Geen aansteker of lucifer

De afgelopen jaren is gebleken dat vooral kinderen slachtoffer zijn geworden van vuurwerk. Door de vele voorlichting waren het afgelopen jaar minder vuurwerkslachtoffers gevallen.

[quads id=1]

Minder slachtoffers

Toen zijn twaalf gevallen geregistreerd, terwijl de jaren daarvoor het om gemiddeld 25 personen ging. Het streven van de brandweer is erop gericht dat niemand letsels oploopt.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie. Deel het met iedereen!:

Bekijk hier de belangrijke video erover vanuit het ministerie:

Foto: video stil van ATV nieuws
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.