Video update – 7 doden en nog 3 vermisten na verschrikkelijk bootongeval ~ Suriname

verdrinken Suriname

Suriname ~ Zeven doden bij bootongeval Coppenamerivier. Bij het bootongeluk vanochtend vroeg in de Coppenamerivier zijn zeven doden gevallen.

[quads id=1]

Er worden nog drie personen vermist; een vrouw en twee kinderen. Dat heeft de kapitein van Kalebaskreek gezegd aan Radio ABC. De politie heeft nog geen informatie gegeven over het ongeval.

De kapitein vertelt dat er al zeven lijken zijn geborgen, die naar de stad zijn vervoerd. Ze zegt dat de overleefden hebben verteld dat een grote golf tegen de boot sloeg.

[quads id=1]

De boot met zo’n 30 personen, maakte omstreeks twee uur in de ochtend de oversteek van Corneliskondre naar Kalebaskreek.

Volgens de kapitein is het water overdag heel woelig, wat voor de kapitein van Corneliskondre de reden was om de oversteek in de vroege ochtenduren te doen. Het water was echter niet minder woelig. Bij de eerste grote golf raakten de passagiers in de boot in paniek en helden ze allemaal aan één kant van de boot.

[quads id=1]

Daarna probeerden ze het water uit de boot te scheppen, wat niet lukte. De boot kantelde en alle passagiers kwamen in het water terecht.

De groep was bij elkaar totdat er tweede grote golf ervoor zorgde dat de mensen werden verspreid met het noodlottig gevolg. Veel van de doden, zijn familieleden van de kapitein van Corneliskondre. Ook enkele van zijn kleinkinderen behoren tot de doden. Al de slachtoffers zijn dorpelingen van Corneliskondre.

[quads id=1]

Ondanks waarschuwingen verzuimen binnenlandbewoners zwemvesten om te doen wanneer zij op het water zijn. Schoolkinderen worden ook dagelijks te water vervoerd in het binnenland.

Bekijk hier een video erover

https://www.facebook.com/190328891722488/posts/375559836532725/

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.