Video – Cruiseschip in Paramaribo ~ Suriname vakantie

vakantie Suriname cruise

Suriname ~ Na twee jaar weer cruiseschip in Suriname.  Het is stil aan boord van het cruiseschip ‘Le Champlain’. Vrijwel iedereen is op stadstour.

[quads id=1]

Cruiseschip in Suriname

Terwijl dit een dagelijks gebeuren is op de Caribische eilanden, krijgt Suriname pas na twee jaar weer bezoek van een cruiseschip. “Very fast and smooth”, zegt de Peruaanse Milda Cahua breed lachend over de afhandeling van passagiers voor het uitstapje. Twee dagen terug vertrok het Franse schip, met een capaciteit van bijkans tweehonderd passagiers, vanuit zijn standplaats Cayenne.

[quads id=1]

Vanuit Cayenne

Volgens haar zijn behalve Fransen ook onder andere Amerikanen, Canadezen, Duitsers, Belgen en Zwitsers aan boord. De cruise koerst verder naar Barbados, Venezuela en St. Vincent en the Grenadines en eindigt op Martinique. In maart volgt het schip dezelfde route terug, in omgekeerde volgorde. Suriname kan hiervan automatisch profiteren. Eerder voerde ‘Le Champlain’ – dat in oktober zijn eerste reis maakte – een cruise door de Amazonerivier naar Manaus.

In maart

Op de vraag waarom de keuze op Suriname is gevallen zegt Cahua, met zeventien jaar ervaring in het cruisegebeuren, dat gasten uitkijken naar exotische bestemmingen. “Maagdelijke en zeldzame plaatsen voor een unieke beleving.” Ze is alleen niet blij met het papierwerk voor de visumaanvraag. “We hebben pas de juiste informatie van de passagiers wanneer ze zijn ingecheckt, want sommigen reizen met meerdere paspoorten of geven hun meisjesnaam op. Vandaar dat we de informatie niet van tevoren kunnen opsturen. En wat als het weekend was? Hoe zouden we het dan voor mekaar krijgen?” vraagt ze retorisch.

[quads id=1]

Weekend

De Mets die voor de opvang en de stadstour zorgt, weet hierop geen antwoord, maar over de rompslomp kan directeur Armand Bhagwandas meepraten. “In het Caribisch Gebied volstaan ze met het betalen van een headtax, maar Suriname kent die niet. We hebben alleen een transit visum dat je een week van tevoren kunt aanvragen. Dat laat je met een stortingsbewijs van de Centrale Bank tekenen bij de afdeling Consulaire zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar dit is niet erg, alleen veranderen steeds de regels. Nu zijn er kanselarijrechten waarvoor je naar de Centrale Bank moet gaan om te betalen. Het had niet veel gescheeld of het was fout gegaan. In dit geval hadden we slechts twee dagen de tijd om alles uit te werken.”

[quads id=1]

2 dagen

Cahua adviseert om een short pass in te voeren of de mogelijkheid voor passagiers om het visum online aan te vragen. “Sommige landen bieden het gratis aan, weer andere vragen er wat voor. De short pass kan in combinatie met gezichtscontrole voor een uitstapje. Er moet een uitzondering worden gemaakt voor cruiseschepen, wil je het cruisetoerisme stimuleren. Cruisetoeristen zijn slechts op transit en blijven maar een paar uurtjes in een land.”
Kijk hier naar video;s van het schip:

[quads id=1]

Geschreven door Charles Chang
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.