Probeert ‘misbruikte moeder in nood’ M. van O. ons op te lichten via Facebook? Suriname

Vrouw Suriname

Suriname ~ De Facebook-groep voor moeders genaamd ‘Team Mama’ is opgelicht voor honderden SRD’s en goederen.

[quads id=1]

Moeder uit Suriname

Een 22-jarige jonge vrouw en moeder  M van O uit Suriname, die enkele weken terug een zielig verhaal deelde met de groep, kreeg hulp van verschillende moeders en ex-parlementariër, Sharmila Mansaram. Ze kreeg ook werk aangeboden van een groepslid maar verscheen nooit op de plek.

[quads id=1]

Sharmila Mansaram

Na het geld en goederen te hebben geschonken aan de ‘zogenaamde moeder in nood’ bleek al gauw dat ze de beheerder van de groep, Gratl Blokland, via Facebook aan het stalken was om meer geld los te krijgen. Zo vertelde ze aan verschillende groepsleden dat ze een huurachterstand had en dat ze uit huis gezet zou worden. De dame noemde verschillende perioden op waarop ze de betaling zou moeten voldoen.

Ze kreeg veel

De vrouw heeft samen met haar moeder het verhaal in scène gebracht. Ook toen de beheerder een bezoek bracht aan het adres kreeg zij de indruk dat het verhaal op waarheid berust. Individuen die niet via de groep hebben gedoneerd, deden het adres zelf aan voor ondersteuning. De jonge vrouw kreeg onder andere levensmiddelen, groenten, kinderkleding, melk, schoeisel en voedselpakketten en matrassen.

[quads id=1]

Misbruikte moeder

De moeder deed zich voor als een nicht die het moeilijk had en in de steek is gelaten door haar man en op straat is gezet. Ook zou ze zijn misbruikt door twee mannen waardoor ze weer zwanger raakte. De dame schreef in haar verhaal dat ze aan het zwerven was totdat ze werd opgevangen door een nicht, waar ze op de grond moest slapen met haar kinderen.

Hartverscheurend

Dit hartverscheurende verhaal raakte de harten van verschillende moeders. Blokland betreurt het dat de groep negatief in opspraak is geraakt door dit voorval. Na dit voorval zal ze moeders die een probleem voorleggen strenger screenen. De vrouw verblijft in het zuiden van Paramaribo in een oud-winkelpand. “Het is pijnlijk en storend dat leden vertrouwen in de groep hebben en dat het op deze manier een deuk krijgt.”

[quads id=1]

Al eerder gebeurd

Nu blijkt dat de oplichtster in januari ook al een verhaal had opgespeld met een ander account. Ook toen kreeg ze ondersteuning. Ze haalde toen aan dat ze een moeder is met twee kinderen en het moeilijk heeft. Dat er dagen zijn waarop ze niets te eten heeft en dat ze met haar nicht inwoont en de huur niet kan betalen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.