Zeven medewerkers van Newmont Suriname opgesloten wegen verduistering

goud Suriname

Suriname ~ Zeven mannen ingesloten voor diefstal en verduistering. Zeven medewerkers van Newmont Suriname en van een contractor zijn ingesloten.

[quads id=1]

Goudbedrijf Suriname

Het gaat om een voorman, lassers, monteurs en supervisors van de twee bedrijven. De recherche van Regio Oost heeft de zaak van gepleegde diefstallen en verduistering in onderzoek.

De medewerkers worden ervan verdacht in vereniging diefstallen en of verduistering van gereedschappen te hebben gepleegd op het terrein van het goudwinningsbedrijf.

[quads id=1]

Poortpasjes

De diefstallen konden worden gepleegd met gebruikmaking van zogenaamde poortpasjes van het bedrijf. Hierdoor konden de verdachten makkelijk op het bedrijfsterrein komen om de gereedschappen te stelen.

De verdachte die de poortpasjes had ondertekend, verklaarde tijdens zijn verhoor, dat de ‘gate passes’ die gebruikt waren om de goederen het bedrijfsterrein uit te smokkelen, ongeveer twee maanden geleden door hem waren getekend en afgegeven aan de verdachte S.A. van het contractor bedrijf.

[quads id=1]

Hij had meegewerkt

Verder dat hij het gedeelte op de kaart open had laten staan waar de datum en de naam van de bestuurder opgeschreven moest worden, die het terrein op en uit zou rijden. Voorts dat hij de vooraf onvolledig ingevulde ‘gate passes’ in goed vertrouwen had gegeven aan S.A.

[quads id=1]

Spullen aangetroffen

Bij een onderzoek in de woning van de verdachte S.A. heeft de politie aangetroffen en in beslag genomen een metalen doos inhoudende lasdraden en een metalen gereedschapskist inhoudende onder andere ijzeren moeren, bouten en een power handle, meldt de politie Public Relations.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.