Meer over het schietincident van ex-justitie minister Martin Misiedjan ~ Suriname

verkeer Suriname

Suriname – “Het was geen aanrijding. Ik werd klemgereden. De auto’s hebben elkaar niet geraakt. Dingen zijn niet gebeurd zoals het in de media is verschenen.”

[quads id=1]

Schietincident Suriname

Dit zegt ex-justitie minister Martin Misiedjan. Hij reageert op berichtgevingen eerder deze week over een geval in Suriname waarbij er waarschuwingsschoten zijn afgevuurd uit een vuurwapen. Misiedjan zegt dat hij pogingen heeft gedaan om de bestuurder in het ander voertuig te identificeren. Hij zegt dat hij een zwaar vermoeden heeft dat het om criminelen ging vanwege hun gedrag tijdens het geval.

[quads id=1]

Crimineel gedrag

Hij vertelt dat het voertuig van de tegenpartij op een bepaald moment kwam aangereden en zodanig op het wegdek parkeerde dat hij niet kon doorrijden. Misiedjan zegt dat hij langer dan twee minuten bleef kijken naar de volgende stap van de bestuurder. Enkele mannen die langs de weg bij een woning stonden zouden de personen in het voertuig hebben gemeld dat het om de ex- minister van Justitie en Politie uit Suriname ging, waardoor zij het hazenpad kozen.

[quads id=1]

Hij ging ze achterna

“Ze reden met een grote snelheid weg. Ik ging ze achterna totdat ze nabij een wegverzakking in een kuil terecht kwamen, kreeg daar de gelegenheid om uit te stappen en naar de auto te gaan. Ik klopte op de ruiten en ze bleven maar in de auto. Er zaten meer dan twee mensen erin.”

Waarschuwingsschot

De ex-justitie minister vuurde toen een waarschuwingsschot af en eentje kwam plotseling naar buiten. Hij sprak de bestuurder aan en schakelde de politie in. Voordat de politie aankwam zagen ze kans om weer weg te komen. Misiedjan zegt dat hij als jurist weet dat hij niet buiten de wet gehandeld heeft.

[quads id=1]

Niet buiten de wet

Het wapen waarmee hij een schot heeft afgevuurd is in bewaring genomen. “Het is van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst en zaken worden daar afgehandeld voor het onderzoek. Het is niet in beslag genomen. Meer wil ik nu niet over het wapen zeggen.”

De gewezen bewindsman zegt dat hij zich niet bedreigd voelt. Op de vraag of hij ruzie met mensen heeft of mogelijk een doelwit zou zijn van criminelen reageert hij heel kalm.

Vijanden

“Het zou kunnen. Je weet nooit als je vijanden hebt. Ik ben niet bang. Die mannen in het voertuig hadden andere bedoelingen. Ik heb in het verleden een bijzondere job vervuld dus je weet maar nooit. Als ik zo schietgraag was als men in de media zegt, had ik op de auto geschoten, maar daarvan is er geen sprake.” Hoofdinspecteur Humprey Naarden zegt dat het onderzoek van de politie in deze zaak nog gaande is.

[quads id=1]

Wel of niet terecht

Volgens hem zal nasporing uitwijzen of Misiedjan wel of niet rechtmatig heeft gehandeld. Meer wil de politiefunctionaris niet kwijt. Naarden zegt zijn collega’s de ruimte te geven om de zaak verder te onderzoeken.

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.