Arrestant bedenkt manier om te ontsnappen uit cellenhuis te Paramaribo

Suriname Paramaribo cel

Paramaribo ~ Arrestant in voedingscontainer aangetroffen. Arrestant B. probeerde dinsdag te ontsnappen uit het cellenhuis van Geyersvlijt te Paramaribo.

[quads id=1]

Cellenhuis Paramaribo

Hij zit langer dan een jaar in voorarrest wegens diefstallen door middel van geweldpleging. Hij is wachtende op zijn veroordeling. Op die bewuste dag kwam hij op het idee om zich in de container, waarin er arrestantenvoeding wordt aangeleverd, te verschuilen teneinde daarin naar de bestelwagen, waarmee de voeding wordt aangeleverd, te worden gesmokkeld.

[quads id=1]

Jaar in voorarrest

Het gelukte hem om zich in die container te verschuilen. Nadat de voeding was uitgeladen, werd de desbetreffende container door twee arrestanten naar het voertuig gedragen. Toen de leverancier de container hielp sjouwen, merkte hij dat deze nog zwaar woog. Hij opende het deksel om de inhoud te controleren en zag tot zijn schrik de arrestant op zijn zij in foetushouding in de rechthoekige container liggen.

[quads id=1]

Zware container

De leverancier sloeg alarm waarna de desbetreffende arrestant wederom aangehouden werd. Regiocommandant Paramaribo, Lloyd Tolud, bevestigt dit geval. Bij fouillering aan de kleding van B. werd een mobiele telefoon op hem aangetroffen. Na vertrek vanuit het cellenhuis merkte de bestuurder van het voedingsbusje op dat hij door een bepaald voertuig achtervolgd werd.

Hij werd achtervolgt

De achtervolger staakte de achtervolging toen hij merkte dat er niemand uit de bestelbus probeerde te stappen. Het vermoeden bestaat dat de arrestant reeds iemand had ingezet om hem op te halen. B. zit weer veilig in de cel.

[quads id=1]

Voorbeeldfoto van gevangenen die willen ontsnappen
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.