Video – Nieuwe ID- kaart heeft veel voordelen ~ Suriname

id kaart Suriname

Suriname ~ Veel voordelen met biometrische ID-kaarten. De overheid van Suriname is al geruime tijd bezig voorbereidingen te treffen voor het invoeren van de biometrische Identiteitskaarten.

[quads id=1]

Nieuwe ID kaarten Suriname

Gardelito Hew A Kee, coördinator van E-Government, zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat deze vernieuwing veel voordelen met zich meebrengt. Een van de belangrijke zaken is dat deze kaarten niet vervalst kunnen worden, wat wel het geval is met de huidige ID-kaarten.

[quads id=1]

Goedkeuring van DNA

Dit is vooral gebleken in gevallen waarbij de Identiteitskaart is gestolen. Met de biometrische ID-kaarten die boordevol veiligheidskleppen zitten, zal dat niet meer het geval zijn, garandeert Hew A Kee. Dit project werd zeven jaar geleden opgestart. De overheid is nu gereed om de nieuwe kaart te introduceren, echter is het wachten op de goedkeuring van De Nationale Assemblee (DNA).

Ook rijbewijzen

Niet alleen ID-kaarten zullen in de toekomst biometrisch vervaardigd worden, maar ook rijbewijzen, paspoorten en overige identificatiebewijzen zullen op deze wijze worden vervaardigd. De kosten voor het totale systeem bedraagt USD 9.7 miljoen. Hew A Kee geeft in het verlengde hiervan aan dat met de capaciteit die er momenteel bestaat, het mogelijk is om nog voor de verkiezing iedereen van een biometrische ID-kaart te voorzien.

[quads id=1]

Aanvraag veel makkelijker

De wijze van aanvraag en de aanmaak zal ook worden versoepeld, verteld de coördinator E-Government. Een ander voordeel is dat burgers, waar ook in het land niet per se naar Paramaribo hoeven af te reizen, maar in hun district in Suriname de ID-kaart kunnen aanvragen.

Niet naar Paramaribo

Wanneer het moment is aangebroken om de nieuwe ID-kaarten te maken hoeft men zich geen zorgen te maken over eventuele stagnatie, wanneer het systeem mocht uitvallen. Hew A Kee geeft aan dat er een backup systeem wordt ingebouwd, waardoor het werk normaal voortgang zal vinden.

[quads id=1]

60 landen

Meer dan 60 landen in de wereld maken reeds gebruik van deze nieuwe vorm van identificatie. Suriname wordt het eerste land in de regio dat op het punt staat dit systeem te introduceren

Kijk hier naar de video uitleg over de nieuwe kaarten:

ABC was vandaag in gesprek met een aantal mensen bij CBB. Het lijkt erop dat velen niet op de hoogte zijn van de komst van een nieuwe ID-kaart.

[quads id=1]


Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.