Video – 16-jarig meisje doodgeschoten op school in Rotterdam

school Rotterdam

Rotterdam ~ Meisje (16) doodgeschoten bij Designcollege in Rotterdam-West: verdachte (31) aangehouden. In het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden.

Meisje Rotterdam

De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer aangehouden aan de Bergselaan in Rotterdam-Noord. De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt net als getuigen opgevangen.

31-jarige man

Het dode meisje ligt binnen in de school op de begane grond in de inpandige fietsenstalling, aan de achterkant van de school. De politie meldt dat het meisje en de verdachte bekenden van elkaar zijn. Volgens leerlingen hadden ze een relatie met elkaar.

Relatie met elkaar


De 14-jarige leerling Nezdet was als een van de eersten bij het lichaam . ,,Ik dacht eerst dat ze was gevallen of dat ze was geslagen. Pas later zag ik dat ze was beschoten. Ze lag op haar buik.‘’ Pas later dringt tot hem door wat er is gebeurd. ,,Het is niet niks om iemand dood te zien liggen.‘’

8 schoten

Het incident gebeurde om 13.00 uur in de Rotterdamse middelbare school. De politie doet momenteel onderzoek binnen de schoolhekken. Volgens getuigen zou er zeven tot acht keer zijn geschoten. De aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk. Het slachtoffer en de verdachte komen allebei uit Rotterdam.

Camerabeelden


Het gebouw is uitgerust met camerabeveiliging. Volgens Marc Otto, de bestuurder van de koepel waar de school bij hoort, hebben verschillende leerlingen het zien gebeuren. ,,Zij worden nu opgevangen in de school, door ons en door medewerkers van Slachtofferhulp. Hetzelfde geldt voor schoolmedewerkers die getuige zijn geweest. De leerlingen die vandaag geen getuige zijn geweest, zijn inmiddels verzocht naar huis te gaan. De kinderen die het drama hebben zien gebeuren, mogen straks worden opgehaald door hun ouders.

Een deel van de straat is afgezet voor al het verkeer.

Bekijk hier een video’s ervan:


Bron: Bron: AD