Urn van overleden vrouw uit Nederland ‘zomaar’ in Paramaribo geplaatst ~ Suriname

overleden Paramaribo

Paramaribo ~ Urn met as van overleden vrouw illegaal geplaatst. Op een terrein nabij het Nola Hatterman Instituut op het Fort Zeelandia-complex is recentelijk zonder toestemming van de autoriteiten de urn met het as van een in Nederland overleden vrouw geplaatst.

[quads id=1]

As in Paramaribo bijgelegd

Noch minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur noch cultuurdirecteur Elviera Sandie droeg kennis van deze situatie.

[quads id=1]

Nederland overleden

Er is geen toestemming van nabestaanden van de overledene aan de leiding van het ministerie gevraagd om de urn te plaatsen. De Ware Tijd verneemt dat vermoedelijk een functionaris van het directoraat Cultuur heeft meegewerkt dat de as van de in Nederland overleden en gecremeerde vrouw op voornoemde plek is bijgelegd.

[quads id=1]

overleden Paramaribo
Foto uit DWT

Dinsdag (vandaag) heeft minister Ferrier de directeur van Cultuur en onderdirecteur Harriette Bholasingh-Helstone ontboden om deze kwestie te bespreken.

[quads id=1]

Urn verwijderen

Intussen zijn er naar de krant verneemt instructies gegeven om de urn zo snel als mogelijk te verwijderen. Medewerkers van het Nola Hatterman Instituut zouden zeer ontstemd zijn dat de urn nabij hun werkplek is geplaatst. Ook de vakbond bij Cultuur is het niet eens met deze zaak. Het is vooralsnog onduidelijk wat de affiniteit van de overledene met de plek is en waarom haar as daar is geplaatst.

geschreven door Ivan Cairo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.