Ambtenaren in Suriname teleurgesteld over inhoudingen op twk

geld Suriname

Suriname ~ Ambtenaren teleurgesteld over inhoudingen op twk. Veel ambtenaren die hun salarisstrookje hebben ontvangen voor december, zijn teleurgesteld over de inhouding die plaats heeft gevonden op het bedrag dat betaald wordt met terugwerkende kracht (twk).

[quads id=1]

Ambtenaren in Suriname

Zij vinden dat er zoveel wordt ingehouden waardoor er nauwelijks iets overblijft. De landsdienaren vinden dat hier iets aan gedaan moet worden.

Er is flink geklaagd op de ministeries en social media over de inhouding. Wie boven de SRD 3000 ontvangt, moet 38% loonbelasting betalen. Daarnaast wordt 10% pensioenpremie, 4% ziektekostenverzekering (SZF) en 4% AOV ingehouden. Op SRD 1 vloeit 56 cent terug in de overheidskas.

[quads id=1]

In Ravaksur-verband is de aandacht gevraagd van de regering voor de belastingschijven. In een brief aan president Desi Bouterse op 28 oktober zegt Ravaksur dat het in het oog springt dat de recente loonsverhogingen niet automatisch hebben geleid tot verbetering van de koopkracht van de loontrekkers. “Dit zien we zowel in de particuliere sector als bij de verschillende groepen landsdienaren.” Met de twk die deze maand wordt uitbetaald, is hetzelfde het geval.

[quads id=1]

Komende maand wordt de Wet Rij- en Voertuigenbelasting heringevoerd. Dat betekent een nog hogere druk via de indirecte belastingen “waarbij bekend is dat deze op basis van internationaal gangbare standaarden, al enorm hoog is,” stelt Ravaksur in de brief. Ravaksur houdt het staatshoofd voor dat al deze ontwikkelingen per saldo een negatief effect zullen hebben op de koopkracht van de werkers, de gepensioneerden en op de trekkers van vaste lage inkomens.

Eerdere berichten:
[quads id=1]

2018 – Bekendmaking. Vier maanden twk-uitbetaling ambtenaren in december ~ Suriname

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.