Dronken politieagent negeert stopteken. Collega’s rijden hem klem – Suriname

politie Paramaribo

Suriname ~ Dronken politieman negeert ambtelijk bevel. De aspirant agent van politie F.K., te werk gesteld bij RBT Midden, heeft vrijdag op Tamansari het bevel tot stoppen van de politie genegeerd.

[quads id=1]

Politie Suriname

De politie was op dat moment bezig met een reguliere verkeerscontrole. Deze aspirant politieman reed door en werd kort daarna klemgereden. De verbalisant merkte toen dat de aspirant politieman onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd onderworpen aan een blaastest en het resultaat was tweemaal hoger dan het maximum vastgestelde alcoholpromillage.

[quads id=1]

Veel te veel gedronken

In het belang van het onderzoek is het rijbewijs van deze dronken aspirant politieman ingevorderd.

“Politieman moet de meest voorbeeldige burger zijn in een land”
Dagblad Suriname heeft in verband met dit onderzoek gesproken met hoofdpolitievoorlichter Humphrey Naarden. Hij zegt dat wanneer het ambtelijk bevel rechtmatig is, elke politieman c.q. burger zich dient te onderwerpen daaraan.

[quads id=1]

Niet boven de wet

“Een politieambtenaar staat niet boven de wet. Bovendien moet een politieman de meest voorbeeldige burger zijn in een land, omdat wij optreden tegen burgers die zich niet houden aan wet- en regelgeving”, aldus Naarden.

[quads id=1]

Een bekeuring

Volgens Naarden zal de desbetreffende politieman bekeurd worden en zullen mogelijk ook disciplinaire maatregelen tegen hem worden getroffen.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.