BvL en ALS nemen 1 januari 2019 afscheid van vakbondsleider Wilgo Valies ~ Suriname

onderwijs Suriname

Suriname ~ BvL en ALS nemen afscheid van Wilgo Valies. Reshma Mangre nieuwe vakbondsleider per 1 januari

[quads id=1]

Valies Suriname

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) beschikken per 1 januari 2019 over een nieuwe vakbondsleider: Reshma Mangre. De 65-jarige Wilgo Valies heeft na langer dan 20 jaren actief te zijn in de vakbondswereld, zijn voorzitterschap overgedragen.

[quads id=1]

Langer dan 20 jaar

Mangre benadrukt in gesprek met Dagblad Suriname dat zij net als de voormalige vakbondsleider alles in het werk zal stellen om de doelen en rechtvaardige eisen van BvL/ALS na te streven. Binnen deze 2 vakbonden is het overigens de eerste keer dat een vrouw de scepter zal zwaaien. Mangre is zich ervan bewust dat vrouwen überhaupt vakbondswerk niet tot een hobby rekenen vanwege de druk en gevaren die ermee gepaard gaan. Zij laat zich echter door niets en niemand afschrikken.

[quads id=1]

Al betrokken

“Ik ben al 18 jaren betrokken bij BvL/ALS, eerst als shopsteward en daarna als bestuurslid. Ik kan niet tegen het onrecht; overal waar er onrecht wordt aangedaan, zal je mij tegenkomen.” Zij is ervan overtuigd dat een goede dialoog met wederzijds respect geen escalaties zal veroorzaken. Mangre stelt dat deze 2 elementen het wapen zijn waarmee onderwijsknelpunten verholpen kunnen worden, zonder naar het uiterste middel te grijpen.

[quads id=1]

Middenweg vinden

“We mogen van mening verschillen, wat op zich gezond is; het gaat erom om een middenweg te vinden zodat de leerlingen en het totaal onderwijs geen dupe worden. Niet alleen de rechten van de leerlingen moeten daarbij meegenomen worden, maar ook die van de leraren. Het gaat namelijk om een gelijkzijdige driehoek, waarbij alle zaken even belangrijk zijn”, aldus Mangre.

KSR
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.