Anoniem – Ik schrijf nu vanuit een hotel in Paramaribo. Mie lob ing. Vakantie Suriname

vakantie Suriname

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Joy. Ik kijk uit het raam en zie Suriname. Ik schrijf jullie met een glimlach op mijn gezicht. Ik ben in Paramaribo op vakantie. Ik zit in een hotel.

[quads id=1]

Vakantie Suriname

Ik ben voor het eerst in Suriname. Nee, ik ben in Paramaribo geboren. Maar toen ik 6 was zijn we verhuisd naar Nederland. Groningen. Of all places. Ik ben nooit meer terug geweest. Mijn ouders wel maar voor ons was het te duur dus bleven we bij onze tante. Ik heb nog een broer. We zijn tweeling.
Inmiddels zijn we 28 jaar en vonden we het tijd om te gaan.

[quads id=1]

Tweelingbroer

Hij is met zijn vriendin hier en ik alleen want mijn Nederlandse vriend Levi, met wie ik 8 jaar samen ben geweest, heeft me in de steek gelaten. Hij wilde op het laatst niet meer mee en hij wil als ik terug ben praten over de relatie. Hij wil stoppen.

Ik ben met ruzie weggegaan. Ik was bijna niet meer gegaan, maar mijn broer en schoonzusje hebben me over weten te halen en ik ben ze voor eeuwig dankbaar. In totaal blijven we 7 weken. Ik ben nu al meer dan twee weken hier in Suriname en ik ben verliefd.

Ik ben verliefd

Verliefd op het land maar ook verliefd op de mensen en ook nog verliefd op Ramon. Ik ben hem in het vliegtuig tegengekomen. Hij was hier voor werk. Hij is nu weer weg maar voor de kerst komt hij terug. Voor mij. Speciaal voor mij. (En voor zijn ouders, maar hij zou eigenlijk op wintersport gaan). Ik heb hem een weekje meegemaakt en hij kent Suriname heel goed. In het vliegtuig heeft hij me al zoveel verteld en laten zien.

[quads id=1]

In het vliegtuig

Hij moest voor het werk de volgende dag drie dagen het bos in en we konden met hem mee. Het was geweldig. Paramaribo is ook super. We blijven hier nu nog in een hotel en volgende week gaan we in een appartementje om de hoek. Dan hebben we meer ruimte en heeft het stelletje ook meer privacy. Ik sliep ook 2 keer bij Ramon en zijn ouders.  Gewoon als vrienden. We hebben nooit iets gedaan. Ik heb namelijk nog een relatie toch? Maar mijn hart is al verkocht. Ik ben helemaal verliefd.

Ik ben verliefd

Ik weet dat het vakantie liefde is en dat het komt omdat ik ruzie had met mijn vriend. Dat weet ik ook wel. Maar toch. Ik geloof ook dat het meer is dan dat. Echte liefde. Liefde op het eerste gezicht. Wij beiden voelen het zo.

[quads id=1]

Suriname, mijn land

Voor het eerst in mijn leven voel ik me verbonden met mijn land. Ik ben nu iets meer dan 2 weken hier in Suriname maar ik wil hier blijven. Ik was zo sceptisch voordat ik kwam. Onze ouders waren niet zo positief over Suriname. Dus met dat beeld groei je op. Maar ik was wel altijd geïnteresseerd. Mijn broer ook. Hij heeft een Javaanse vriendin. Maar voor haar is het ook de eerste keer. Haar ouders zijn wel echt Surinaams.

Echt Surinaams
vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Happy Black Woman

Omdat ik een Nederlandse vriend heb had ik ook geen Surinaamse schoonouders. Veel van Suriname lees ik online. Of leer ik van mijn schoonzusje. Ik hou van de Surinaamse verhalen. Ik hou van Surinaams koken enzo. Maar alles was zo ver van me af. Maar vanaf ik in het vliegtuig stapte en uiteindelijk naast Ramon kwam te zitten. Leef ik in een Roes.

Ik mis hem niet

8 jaar ben ik met Levi. Ik heb hem geen 1 dag gemist. Hij appt me alleen in de avonduren om me welterusten te wensen. Hij vraagt me niets. Dat is toch niet normaal? Ik snap nu ook wel waarom hij niet meer verder wil. De passie en liefde en vrijheid die ik nu voel. Dat miste hij natuurlijk ook. Ik heb besloten om hem te ‘bevrijden’. Hij mag voor zichzelf kiezen en ik zie nu in dat ik dat ook moet doen.

[quads id=1]

Dat maakt me gelukkig

Dankzij Suriname. Ik ga pas na nieuwjaar weg. Maar ik heb nu al heimwee naar Suriname terwijl ik nog hier ben. Maar ik weet zeker dat ik nu, of ik nu met Ramon verder ga of niet, Suriname nooit meer los ga laten. Het is een deel van mij geworden. Ik ben zo gelukkig hier. Ik lees ook wel dat het gevaarlijk is en dat ik moet uitkijken. Natuurlijk. Ik ben niet naïef en ik loop niet in 7 sloten tegelijk. Ik pas op. Ik ben ook met mijn broer hij is ook voorzichtig. Maar we genieten gewoon. Hij voelt precies hetzelfde. Hij houdt ook van Suriname. Direct ook.

Fijne vakantie

Dat wilde ik even schrijven. Ik zou het in mijn dagboek schrijven maar besloot het met jullie te delen. Ik wil dus zeggen dat ik voor het eerst op vakantie ben in Suriname en dat ik de mooiste tijd van mijn leven heb hier. Ook al heb ik wel last van de regen.

[quads id=1]

Bedankt dat jullie mijn verhaal wilden plaatsen. Ik doe het nu nog even anoniem maar heb er geen problemen mee om na de vakantie nog een keertje te schrijven maar dan met mijn echte naam.  Ik weet nu nog niet hoe mijn nieuwe jaar gaat beginnen. Het gaat wel spannend zijn.

Jullie missen alle pret

Ik ben zo blij met Suriname. En voor de Surinaamse mensen in Nederland. Jullie missennnn en volgens mij moet het leukste hier nog beginnen. Owru yari. Ik ben zo benieuwd. Ik heb de afgelopen dagen zoveel filmpjes gezien op Youtube. En straks mag ik het zelf meemaken. Eindelijk. Doei groetjes van Joy
[quads id=1]
Gerelateerde verhalen:

5 jaar geleden kwam ik naar Paramaribo en ik ben er nog steeds ~ Vakantie Suriname

Anoniem ~ Ik heb een vakantie liefde in Suriname. Moet ik hem ‘laten halen’?

Wil je ook je vakantie video, vlog of verhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

P.s. Heb je onze page al geliked? Meer dan 100.000 volgers zijn jou al voor geweest. Like FamilieNieuws.com voor persoonlijke, intieme en vakantie verhalen uit Suriname en Nederland!!
Bij ons vind je tevens het laatste nieuws uit Paramaribo, Suriname en Nederland. Plaats hier ook GRATIS een overlijdensbericht en andere familieberichten zoals felicitaties etc.
Laat het weten aan al je vrienden!
Adverteren bij ons? Dat kan!

Tags van onze verhalen: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #vliegtuig #binnenland #Amsterdam #KLM #SLM #luchtvaart #tropischregenwoud #zon #zee #strand #rivieren