Video – Let op: Contactloos pin zakkenrollers een ‘nieuwe’ manier van stelen ~ Nederland

Pinnen Nederland

Nederland ~ Dieven hebben contactloos toegeslagen op een festijn in Nederland.  De politie roept bezoekers waarbij (vermoedelijk) kleine, onverklaarbare bedragen zijn afgeschreven op zich te melden.

[quads id=1]

Pinnen Nederland

Bekijk hier het bericht van de politie:

Dus check uw rekening. Dit geldt overigens voor iedereen: Check regelmatig uw rekening. Contactloos zakkenrollen is een ‘nieuwe’ vorm van criminaliteit

[quads id=1]

Wat is contactloos zakkenrollen?

Zonder dat je iemands pincode nodig hebt, kun je met een mobiele pinautomaat 25 euro per keer afhandig maken. Simpelweg door heel dichtbij iemand te gaan staan en met het mobiele apparaat contact te maken met de pinpas.

Contactloos

Als die op contactloos betalen staat, is het zo gepiept. Bij bedragen hoger dan 25 euro is het nodig je pinpas in het apparaat te steken. Op Dickens Festijn lopen tienduizenden mensen rond dus lijkt het ook zeer de moeite waard om daar telkens kleine bedragen vanaf te snoepen.

[quads id=1]

Hoe voorkom je het?

Kun je met jouw pinpas contactloos betalen, bewaar dan liever je pas niet los in je broek- of jaszak? Criminelen kunnen met een draagbaar pinapparaat dan makkelijk een bedrag van je rekening halen. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.

Kwaadwillenden kunnen met een mobiel pinapparaat vlak langs iemand lopen, de pas ‘scannen’ en zo geld buit maken. Voor bedragen hoger dan vijftig euro is een pincode nodig, maar criminelen kunnen deze afkijken wanneer je een bedrag opneemt.

[quads id=1]

Pincode afkijken

De methode werkt alleen bij pinpassen waar een contactloos-betalen-tekentje op staat. Je vindt dit icoontje op de achterkant van je pasje. Een voorbeeld van dat symbool zie je hieronder.

Filmpje

De Consumentenbond laat in een filmpje (en in een blog) zien hoe deze vorm van zakkenrollen werkt. Kantel het scherm van je smartphone om de volledige video te zien.
Bekijk hier de video erover:

[quads id=1]


Bron: AvroTros Radar
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.