Video – Duizenden mensen zeggen: ‘Ik heb kanker gekregen van Johnson poeder’ ~ Amerika

poeder Amerika

Amerika. Van asbest kun je kanker krijgen. ‘Johnson & Johnson wist van asbestdeeltjes in talkpoeder’
Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson (J&J) zou al decennialang weten dat er soms asbestdeeltjes in het talkpoeder van het bedrijf zaten.

[quads id=1]

Poeder Amerika

Er lopen duizenden rechtszaken tegen de J&J, waarin de poederproducent wordt beschuldigd van het veroorzaken van eierstokkanker. Het bedrijf  uit Amerika wist klaarblijkelijk al veertig jaar dat er soms asbest in het poeder zat.

[quads id=1]

In juli wees een jury in Amerika een schadevergoeding toe van bijna 4,7 miljard dollar, ongeveer 4,4 miljard euro, aan 22 klaagsters en hun families. Mark Lanier, hoofdadvocaat voor de eisers, zei in een verklaring dat J&J veertig jaar lang bewijs had achtergehouden dat er asbest in hun producten zit.

Persbureau Reuters meldt nu, op basis van eigen onderzoek, dat dit al naar voren was gekomen uit tests in de periode 1971 tot begin 2000. Managers, wetenschappers en artsen van het bedrijf zouden volgens Reuters uitvoerig hebben gesproken over hoe ze het probleem moesten aanpakken en de kwestie stil konden houden voor het publiek.

‘Oneerlijk proces’

Ondanks de miljardenuitspraak ontkent het bedrijf nog altijd alle aantijgingen. Johnson & Johnson zei eerder al het jurybesluit aan te zullen vechten en noemde de uitspraak het resultaat van een ‘oneerlijk proces’, waarbij de vrouwen het bedrijf konden aanklagen in de staat Missouri, hoewel de meesten van hen daar niet wonen.

[quads id=1]

Zes van de vrouwen die een klacht indienden overleden aan eierstokkanker. ,,Johnson & Johnson blijft ervan overtuigd dat zijn producten geen asbest bevatten en geen eierstokkanker veroorzaken. We zullen alle beroepsmogelijkheden benutten’’, sprak een woordvoerder na de uitspraak in Missouri.

Kijk hier naar de video erover:

[quads id=1]


Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.