Chaos op Schiphol door het weer. KLM vliegtuig kon niet landen

klm vliegtuig

Toestel KLM moet uitwijken door dichte mist op Schiphol
Een KLM-vliegtuig vanuit Praag dat vanochtend om half twaalf zou landen op Schiphol is noodgedwongen uitgeweken naar Groningen Airport Eelde.

[quads id=1]

KLM vliegtuig

De reden: slecht zicht bij Schiphol. Het vliegtuig is inmiddels veilig geland op Groningen Airport Eelde. Door de dichte mist kunnen er veel minder vluchten afgehandeld worden door de luchtverkeersleiding en dat betekent dat er minder vliegtuigen kunnen landen op de luchthaven, meldt de luchthaven.

[quads id=1]

Minder vluchten

Normaal gesproken zijn dat 65 inkomende vluchten per uur, nu zijn dat er 34 per uur. Volgens een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is het zicht maar 250 meter. Luchtvaartmaatschappijen beslissen zelf of ze met vertraging alsnog op Schiphol landen of uitwijken naar andere luchthavens.

[quads id=1]

Zelf beslissen

Schiphol meldde eerder vanochtend dat vliegtuigpassagiers rekening moeten houden met mogelijke vertraging door sneeuwval, zo waarschuwt Schiphol. Reizigers kunnen via de website of app van de luchtvaartmaatschappijen en het vliegveld controleren of hun vlucht volgens plan gaat.

Archieffoto KLM vliegtuig in mist
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.