Politiebericht – Man verdronken in rivier in Suriname

verdronken Suriname

Suriname ~ Arbeider tijdens werkzaamheden te water geraakt en verdronken. De 55-jarige arbeider Vinod Rooplall is op maandag 10 december tijdens werkzaamheden op de Nickerie rivier te water geraakt en vermoedelijk verdronken.

[quads id=1]

Verdronken in Suriname

De politie van het ressort Nickerie werd door de werkgever ingeschakeld. Bij aankomst op de locatie is volgens verklaring van de werkgever gebleken dat hij zich met vijf arbeiders voor voorbereidingswerkzaamheden bevond op een ponton om deze de volgende dag weg te slepen naar Nieuw Nickerie.
Op een bepaald moment vroeg hij aan zijn arbeider Vinod om een trechter op de duwboot te gaan halen.

Duwboot halen

[quads id=1]

Toen hij te lang op de trechter wachtte, stuurde hij een andere arbeiders om Vinod te gaan roepen.

De werkgever gaf verder aan dat hij en de overige arbeiders, op de ponton zijnde, iemand “hoihoi” hoorden roepen. Dat het op dat moment al donker was en dat zij een zoeklicht richtten in de richting vanwaar zij het geroep hoorden.

Hoihoi

Dat van op een afstand van ongeveer 100 meters zij slechts het hoofd van Vinod boven het water zagen en dat hij met de sterke rivierstroming werd meegevoerd en op een gegeven moment in de diepte verdween.
Het vermoeden bestaat dat Vinod bij het springen vanaf de ponton naar de duwboot is uitgegleden en in het water terecht is gekomen.

[quads id=1]

Een zoekactie leverde niet het gewenste resultaat op.

Het ontzielde lichaam van Vinod is op woensdag 12 december, ter hoogte van de laatste sluis op Groot Henarpolder, gesignaleerd en opgevist.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lijk ter begrafenis afgestaan aan de familie.

Aan de familie afgestaan

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

[quads id=1]

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.