Video – Brute ‘zeerovers’ aan het woord. Zeker 16 vissers vermoord ~ Suriname

zeeroof Suriname

Suriname – ‘Zeerovers’ gehoord door kantonrechter. Elf van de twaalf verdachten in de zeeroof eind april/begin mei in Suriname wijzen de beschuldigende vinger naar medeverdachte Ganesh B.

[quads id=1]

Zeeroof Suriname

Hij zou volgens hen het brein zijn achter de slachting op zee die aan zeker zestien vissers het leven heeft gekost. Dat werd dinsdag duidelijk toen rechter Marie Mettendaf zes verdachten hoorde. Ganesh B. ontkent de hem toebedeelde rol.

[quads id=1]

Hij geeft zijn aanwezigheid bij de moordpartij toe, zegt bepaalde dingen te hebben gedaan, maar verklaart onder dwang te hebben gehandeld. Zo zou het dreigement zijn geuit dat zijn familie vermoord zou worden als hij niet zou meewerken.

Onder dwang

Ganesh B. stelde niemand te hebben vermoord. “Ik ben bij vijf berovingen op zee in Suriname betrokken geweest, maar ik moest die dingen onder dwang doen. Criminal heeft een pistool voor mij getrokken en sommeerde me om te varen. Ik had geen andere keus.”

[quads id=1]

De rechter reageerde verbaasd op de verklaring van de verdachte dat hij niet weet wat er gebeurd is. Ze herinnerde hem eraan dat hij bij de rechter-commissaris verklaard heeft dat hij alles heeft zien gebeuren en precies kan navertellen wat zich heeft voorgedaan.

Was je niet daar?

Rechter: “Was je niet daar? Er zijn getuigen die hebben gezegd dat je daar was en dat je alles hebt gezien.”

De verdachte zei hierop dat hij van de politie heeft gehoord wat er precies is voorgevallen. “Ik hoorde dat de mannen gekapt, geslagen en gebonden waren. Hun voeten werden vastgemaakt aan accu’s en ankers. Het was niet zoals men beweert. Ik werd onder schot gehouden. Ik ben niet degene die deze dingen gedaan heeft.”

[quads id=1]

Geen wraakactie

Ganesh B. antwoordde ontkennend op de vraag van de rechter of de overvallen op zee geen wraakactie zijn geweest van hem en zijn vriend die bekend staat als Fayaman. Het zou om vergelding gaan van de dood van de broer van Fayaman, die kapitein was op een vissersboot en die enige tijd vóór de aanval op zee is vermoord.

Een andere verdachte Rameshwaru R. verklaarde: “De slachtoffers die overboord zijn gegooid of in zee zijn gesprongen, zouden het niet halen. De mannen die niet zijn gevonden, zullen vast dood zijn en zijn zeker verrot of vergaan in zee.”

Dood of verrot

Hij gaf hiermee antwoord op de vraag van de rechter wat gebeurd kan zijn met de nog vermiste vissers die nu, ruim zeven maanden na de overval op zee in Suriname, niet terecht zijn.

[quads id=1]

Uit het onderzoek is volgens de rechter gebleken dat de opdracht aan de verdachten was om iedereen die zij op zee tegenkwamen te vermoorden.

Iedereen vermoorden

Uit de verklaringen bleek dat vijf beklaagden daadwerkelijk hebben deelgenomen aan de beroving en slachting. Terry D. verklaarde dat hij slechts hand- en spandiensten heeft verleend door boten bij elkaar te houden terwijl de andere verdachten de andere boten overrompelden. Hij was getuige van hun gruwelijke daden. Het verhoor van de verdachten wordt op 30 januari voortgezet.

Kijk hier (nogmaals) naar een uitgebreid verslag van de zeeroof:

[quads id=1]

Kijk ook naar een video van de gehouden stille loop:

https://www.familienieuws.com/2018/05/11/video-lichaam-visser-zeeroof-suriname-zonder-armen-en-benen-aangespoeld/

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/05/24/nog-steeds-14-vissers-vermist-na-zeeroof-suriname-zullen-ze-nog-gevonden-worden/

Foto video stil
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.