Meer over de drugs zaak van verdachte politieagenten Malgalvio en Wendel ~ Suriname

politie Suriname

Suriname ~ Politieagent in cokezaak Stolkertsijver ontkent betrokkenheid. De politieagenten Malgalvio S. en Wendel B. staan terecht.

[quads id=1]

Politie Suriname

Ze staan terecht voor het in hun bezit hebben van een hoeveelheid cocaïne en het aannemen van steekpenning van de Fransman Matues O. om deze zaak in de doofpot te doen belanden. In deze zaak was er 250 gram cocaïne bij de Fransman Matues onderschept door Mangalvio en Wendel bij de controlepost Stolkertsijver.

[quads id=1]

Geen melding

De agenten deden geen melding hiervan en namen de drugs mee. De Fransman vertelde aan de rechter dat hij een bedrag van 370 Euro moest betalen om de drugs terug te krijgen. Hierna mocht hij weer rustig plaatsnemen in een taxi en wegrijden. Deze bewering van Matues werd ook bevestigd door Wendel, die de bewuste dag als commandant de leiding had over de controlepost.

Euro’s verdelen

Volgens Wendel heeft hij echter geen kans gehad om de Euro’s met zijn collega te verdelen, omdat hij kort daarna gelijk werd aangehouden. Malgalvio echter ontkent zijn betrokkenheid in deze zaak. De politieambtenaar vertelde dat hij op de bewuste dag van 5 oktober de dagdienst had. Hij is degene die de taxiwagen, waarin Matues zat, voor controle liet stoppen.

[quads id=1]

Hij liet de taxi stoppen

Volgens de politieambtenaar stapte de chauffeur gelijk uit. “Hij zei aan mij: ‘kong seti sani’. Ik zei: ‘sortu sani?’ Er waren 4 personen in het voertuig, die zich niet konden legitimeren. Ik heb ze dus naar binnen geleid voor verdere afhandeling, maar bij controle bleek dat de Fransman drugs in zijn ondergoed had bewaard. De chauffeur zei toen: ‘a tori kan waka’”, zei Malgalvio.

[quads id=1]

A tori kan waka

Volgens de verdachte weigerde hij mee te werken en droeg hij de zaak over aan zijn meerdere Wendel. Tot zijn verbazing zag hij de Fransman later rustig in zijn auto zitten en wegrijden. De kwestie bereikte uiteindelijk de informatiediensten van de politie, die verder hierop hebben gewerkt.

Aangehouden

Het Arrestatieteam hield de Fransman én de politieagenten aan. Deze zaak wordt op 8 januari 2019 verder behandeld.

Voorbeeldfoto van een politieagent
FR
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.