Vrouw propte bol drugs in haar geslacht en probeert op het vliegtuig te stappen. ~ Suriname

drugs Suriname

Suriname ~ Anderhalf jaar cel voor verdachte die familie en kinderen meenam in drugszaak. De 49-jarige Sherida A. en Lloyd S. gaan elk voor anderhalf jaar de bak in.

[quads id=1]

Drugs met het vliegtuig uit Suriname

Op zondag 19 augustus werd Sherida aangehouden op de luchthaven met 2240 gram cocaïne in haar bezit. Openbare aanklager Reshmi Rathipal achtte uitvoer cocaïne tegen Sherida wettig en overtuigend bewezen. Op die bewuste dag meldde de verdachte zich bij de incheckbalie.

[quads id=1]

Chemische geur

Zij werd staande gehouden vanwege een routinecontrole. Haar bagage werd gecontroleerd en het bleek dat er twee deodorants in haar koffer waren, die een chemische geur hadden. Volgens Rathipal werd dit getest en het resultaat daarvan was positief. De vrouw viel uiteindelijk door de mand.

Ze viel door de mand
drugs Suriname
Voorbeeldfoto bollen om te proppen

[quads id=1]

Zij werd toen als verdachte aangemerkt. Gedurende het onderzoek verklaarde de verdachte dat zij een bol in haar geslacht had gepropt en ook 20 bolletjes had geslikt. Behalve bij deze verdachte werden in de koffers van haar halfzus, haar moeder en haar kinderen eveneens drugs aangetroffen.

Ook bij anderen in hun koffer

Bij de aanhouding noemde de verdachte de naam van de verstrekker, dus van Lloyd. Volgens de verdachte is zij overgegaan tot deze daad, omdat zij schulden had.

Eerder schreef de krant het volgende over de zaak. Lees de details over de smokkel:

Vrouw verklaarde hoe zij drugs probeerde te smokkelen. Drugs in koffers van haar kinderen, moeder en zus aangetroffen. Sherida A.(49) werd op zondag 19 augustus aangehouden op de luchthaven met 2.240 gram cocaïne. Deze verdachte moest zich maandag verantwoorden voor kantonrechter Siegline Wijnhard.

[quads id=1]

Zij verklaarde ten overstaan van de rechter dat zij onder dwang en onder bedreiging is overgegaan om dit feit te plegen. Een zekere Roy heeft haar man bedreigd hem te zullen doden, indien zij niet zou meewerken aan zijn eisen. Deze man had de tickets voor deze verdachte en haar 3 minderjarige kinderen geregeld. Zij is bewust naar Suriname gekomen om het spul te smokkelen naar Nederland. Behalve zij en haar 4 kinderen zijn ook haar moeder en een zus op de luchthaven aangehouden met drugs in hun koffers.

[quads id=1]

Volgens de verdachte was alles zo chaotisch dat zij niet wist wat er allemaal gaande was. Zij kreeg zoals afgesproken een bol drugs om in haar geslacht te proppen en daarnaast ook nog bolletjes om te slikken. Zij moest deze met water slikken. Deze instructies kreeg zij telefonisch van de dealer. Voordat zij naar de luchthaven vertrokken, werden zij onderweg gebeld.

Het busje is toen gereden naar een locatie alwaar hun koffers werden geopend. In tenminste 6 koffers werden drugs in vloeibare vorm geplaatst. De politie nam het verboden spul in beslag en de verdachte Sherida werd in verzekering gesteld. De overige passagiers werden na het onderzoek vrijgelaten. De rechter benadrukte dat in de koffers van de 17-jarige dochter en 8-jarige zoon ook drugs zijn aangetroffen, alsook in de koffers van de moeder en zus van de verdachte.

[quads id=1]

De verdachte was gedurende het verhoor ontspannen en deed blijken dat zij geen spijt heeft van haar strafbare handelingen. Op de vraag van haar advocaat gaf zij te kennen dat zij de verstrekker niet kent en dat zij niets kan doen aan zijn opsporing. Zij heeft wel een naam genoemd, maar het is niet bekend of de gegevens juist zijn of niet. Op 10 december komt het OM aan het woord. Zij zal het strafvoorstel doen in deze zaak. De verdachte Sherida blijft tot dan aangehouden.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.