Volgende week is de veiling van Times Mall Paramaribo. Verkoop gaat door

Mall Paramaribo

Paramaribo ~ De Times Mall gaat 18 december op de veiling. De veiling van het terrein van Times Mall op de hoek van de Dominee- en Steenbakkerijstraat  te Paramaribo is niet gestuit, zoals sommige unithouders hopen.

[quads id=1]

Mall Paramaribo

Volgens een bekendmaking van notaris Derrick Alexander gisteren in de Ware Tijd, wordt het perceel op 18 december geveild. Enkele weken terug is de advertentie met deze veilingsdatum ook gepubliceerd.

Desondanks is unithouder ‘Chico’ optimistisch. Hij verwacht dat de veiling zal worden tegengehouden door de leiding van het winkelcentrum. “Vrijdag of zaterdag is er in de mall een hotel geopend dat goed wordt bezocht door Cubanen.

[quads id=1]

Hotel in de mall

De mensen hebben veel geïnvesteerd en ik denk niet dat ze dat zomaar uit handen zullen geven”, zegt hij. Volgens hem wil de bank met de advertentie de druk opvoeren zodat de leiding aan haar financiële verplichtingen zal voldoen.

Ook al komt er een nieuwe eigenaar, dan verwacht ‘Chico’ niet dat hij uit de mall wordt gezet.

Contract getekend

Hij heeft een contract van drie jaren getekend en zit al twee jaar in het winkelcentrum. “Wat de nieuwe eigenaar kan doen, is dat de unithouders blijven totdat hun contract is verlopen. Daarna kan hij doen wat hij wil met het gebouw”, stelt de unithouder.

[quads id=1]

Ook unithouder Ramnarine Parsotan vindt dat de unithouders bij verkoop van de mall wat tijd moeten krijgen om af te bouwen. “Wij hebben een advocaat die onze zaken behartigt, maar wij wachten nog af”, zegt Parsotan.

Unithouders

Voor hem maakt de veiling van het terrein niet veel verschil, omdat hij eind december vertrekt uit het winkelcentrum. “Vanaf begin dit jaar is de koopkracht heel erg gedaald, waardoor het niet makkelijk is om de huur te betalen”, zegt de unithouder.

Hij had wel verwacht dat de leiding van de mall de unithouders zou informeren over het tegenhouden van de veiling. “Maar er wordt niets tegen ons gezegd en wij blijven in onzekerheid”, zegt Parsotan.

Koopkracht gedaald

Hij verkoopt sinds 1996 onder meer kleding, schoenen en petten en heeft units gehuurd in de voormalige City Mall en het Kersten Warenhuis. De laatste was de voorloper van Times Mall.

[quads id=1]

Het Kersten Warenhuis is in juni 2014 verkocht. Clifford Marica, leider van de actiegroep die namens de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) was ingesteld, was destijds tegen de verkoop van het warenhuis. De groep wilde deze verkoop tegenhouden en had hiervoor aandacht gevraagd via een vreedzame protestmanifestaties met gebed en zang.

Van EBGS

De plek waar het Kersten Warenhuis stond is van historische waarde voor EBGS’ers, omdat het zendingswerk daar begon.

“Er rust geen zegen op het terrein. De zegen hoort de EBGS toe”, zei Marica eerder tegen de krant. Of de toen protesterende EBGS’ers nu gelijk krijgen, wil hij niet zeggen. Marica herinnert zich dat ze een beroep hadden gedaan op de gemeenschap om het Kersten Warenhuis niet te kopen.

[quads id=1]

Terugkrijgen

Nu de Times Mall op de veiling staat, is dat volgens Marica misschien een mogelijkheid om het gebouw weer in de boezem van de EBGS te krijgen. “Maar dat ligt helemaal aan het bestuur van de EBGS”, zei hij.

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.