Let op! Wateroverlast, rukwinden en blikseminslag – Het weer Suriname

regen Paramaribo

Suriname ~ Meteodienst waarschuwt voor zware regenbuien. Grote delen van Paramaribo zijn ondergelopen, terwijl ook de andere districten hun deel van overtollig regen hebben gehad.

[quads id=1]

Regen Suriname

De ondergelopen straten zorgen voor veel overlast en gevaar bij kanalen waar de straat niet meer te onderscheiden is. In Paramaribo-Noord drijft de waterbegroeiing van de Boomskreek op straat. Veel scholen zijn ook ondergelopen en waadden de scholieren zich door het vuile water naar en van het schoolterrein.

[quads id=1]

Door vuil water lopen

De Meteorologische Dienst zegt dat de buien op sommige plaatsen zwaar zijn en soms gepaard gaan met windstoten. Aan het eind van de nacht, voorspelt de Meteodienst nevel en mist op sommige plaatsen. Er wordt gewaarschuwd voor wateroverlast, rukwinden en blikseminslag. Na woensdag wordt mooi weer voorspeld voor het kustgebied.

[quads id=1]

Mooi weer

In de afgelopen 24 uren is de meeste regen gemeten op Alliance met 69 mm, Palumeu volgt met 35,1 en Zorg en Hoop met 34 mm. Bijkans het heel land heeft regen gehad. Ook voor de nacht wordt regen voorspeld voor Paramaribo, Marowijne, Nickerie, Brokopondo en Sipaliwini. Ook de buurlanden, Guyana en Frans-Guyana hebben te maken met bewolking en perioden met regenbuien en onweer.

Buitenland

Belem heeft onweersbuien, terwijl Miami bewolkt en winderig is. Port of Spain daarentegen heeft lichte buien.
Archieffoto van Cleon regen in Suriname
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.