Overleden kindjes herdacht in ’s Lands Paramaribo

overleden Suriname

PARAMARIBO – KAARSJE EN BALLONNEN VOOR OVERLEDEN KINDEREN. Tientallen ballonnen zijn zondagmiddag ter herinnering aan overleden kinderen losgelaten.

[quads id=1]

Kinderen Paramaribo

Ook werden er kaarsjes aangemaakt.
Bij onder andere ‘s Lands Hospitaal (LH) en het Sint Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo was er in het kader van Wereldlichtjesdag, 9 december, een bijeenkomst met ouders, familie en andere geïnteresseerden.

[quads id=1]

Memrebon

Bij het LH is er een memrebon, herdenkingsboom, waar ouders ook de naam van hun overleden kind aan mochten plakken. Dit gebeurde met veel emoties. Hellen Wezenhagen-Doerga, van de werkgroep de Zonnebloemen, sprak de aanwezigen toe. Ze is tevreden met de participatie.

Overleden kinderen

Wereldlichtjesdag is in 1997 voor het eerst in Amerika ‘gevierd’ en sinds dat jaar wordt in steeds meer landen in de wereld stil gestaan bij de emoties die los komen bij het overlijden van kinderen. Dit gebeurt ieder jaar op de tweede zondag in December.

[quads id=1]

Sommige mensen herdenken een volwassen kind en weer anderen gedenken een kindje dat dood ter wereld kwam. Het kan gaan om een eigen kind, het kind van een familielid, een buurmeisje of buurjongen, een kindje van vrienden of kennissen; kortom elk kind kan herdacht worden op deze dag.
Geschreven Aidy Pinas-Agodeba
Bron: DWT