Ex-vriendin Ravella hoort strafeis aan: 15 jaar voor moord op Shakur Merkus ~ Paramaribo

Merkus Paramaribo

Paramaribo ~ 15 jaar geëist voor vermoorden ex-vriend. Ravella H. reageerde terneergeslagen op de strafeis van officier van justitie Claudia Bruining: vijftien jaar met aftrek van voorarrest.

[quads id=1]

Moord Paramaribo
overleden Paramaribo
Foto binnengekomen via Facebook

Zij staat terecht voor de moord op haar ex-vriend Shakur Merkus. “Met haar egocentrisch denken heeft ze een dierbare van een gezin weggenomen. Ze dacht niet aan wat het gevolg daarvan zou zijn”, zei de openbaar aanklager die constateert dat er sprake was van voorbedachten rade.

[quads id=1]

Ze stak hem in zijn borst

Na een woordenwisseling in zijn dienstauto, op 7 februari van dit jaar, verwondde de beklaagde het slachtoffer in de borststreek met een mes. Zij stapte op zijn verzoek uit bij een pompstation aan de Axwijkstraat en ging naar huis. Nadat Ravella H. was uitgestapt, reed Shakur Merkus naar het politiebureau aan de Wilhelminastraat te Paramaribo, waar hij in elkaar zakte en overleed.

Shakur Paramaribo
De vermoorde Shakur
Zelf meegenomen

De officier zegt dat het onderzoek uitwijst dat het mes niet van Shakur Merkus was, zoals Ravella H. eerder had verklaard. De verdachte zou het mes hebben meegenomen. De getuigen die zijn gehoord hebben nooit een mes in het voertuig van de verdachte gezien. Uit verklaringen is gebleken dat de beklaagde het slachtoffer met de dood had bedreigd.

[quads id=1]

Dreig berichten

Zij heeft de man geruime tijd bespioneerd, zeiden de getuigen. Twee mensen getuigden dat zij het vermoeden hadden dat Ravella H. met een plan rondliep om het slachtoffer te vermoorden. Ze vreesden voor het ergste toen zij berichten tussen de beklaagde en Shakur Merkus onder ogen kregen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vastgesteld dat deze verklaringen op waarheid berusten.

[quads id=1]

Ze raakt gefrustreerd

De rechter zei aan de verdachte dat ze op de volgende zitting het woord mag voeren. Advocaat Raoul Lobo was niet aanwezig bij de zitting van gisteren. Zijn collega Benito Pick nam voor hem waar. Of het psychiatrisch rapport in de zaak al af is, is niet bekend. Tijdens de vorige zitting vertelde Ravella H. dat zij gefrustreerd raakt door de procedure van de strafzaak.

Eerdere berichten:

“Ik heb hem gestoken, hij heeft me geslagen’. Over de moord op Shakur te Paramaribo

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.