Video’s – Hotel Eco Resort in Paramaribo heet nu EcoTorarica ~ Vakantie Suriname

hotel Paramaribo

Paramaribo ~ ECO RESORT VERANDERT NAAM EN LOGO. Gerald Wong, hotelmanager van Eco Resort die sinds kort Eco Torarica heet, presenteert één van de nieuwe huisstijlen van de vestiging.

[quads id=1]

Hotel Paramaribo

Eco Resort heet sinds kort EcoTorarica. Het hotel wil met deze naamsverandering vooral duidelijk maken dat Eco Resort deel uitmaakt van Torarica Group. Doordat de ‘familienaam’ Torarica ontbrak in de merknaam, gingen veel mensen ervan uit dat het om twee aparte vestigingen gaat. De nieuwe naam en het nieuwe logo zijn woensdag gepresenteerd tijdens een persconferentie bij de vestiging aan de Cornelis Jongbawstraat.

[quads id=1]

Familie Torarica

Eco Resort is in december 1997 opgericht en bestaat dus 21 jaar. Hotelmanager Gerald Wong maakte in zijn presentatie duidelijk dat de aandacht nu meer gericht zal zijn op de verdere ecologische ontwikkeling van de vestiging. In verband met het go green-beleid dat wordt nagestreefd, zijn er vanaf begin dit jaar al bepaalde veranderingen doorgevoerd.

Al 21 jaar

Het hotel heeft in februari plastic rietjes in de ban gedaan en hanteert nu milieuvriendelijke rietjes. Ook wordt erop toegezien dat de omgeving rookvrij blijft. Handdoeken en lakens worden hergebruikt. De verlichting is tot nu toe voor 95 procent energiezuinig. Wong zegt desgevraagd dat het effect van deze maatregelen sinds kort ook te merken is in het budget.

[quads id=1]

vakantie hotel Suriname
Gerald Wong, hotelmanager van Eco Resort die sinds kort Eco Torarica heet, presenteert één van de nieuwe huisstijlen van de vestiging. Foto: Stefano Tull
Milieu vriendelijk

Er zijn nog meer milieuvriendelijke plannen die op korte en middellange termijn uitgezet zullen worden zoals het gebruik van alternatieve energie (zonnepanelen), het gebruik van milieuvriendelijke materialen bij verbouwingen of vervangingsinvesteringen, opvang en gebruik van regenwater, opzetten van een eigen moestuin en de bereiding van gerechten met biologisch en lokaal geteelde groenten en kruiden.

hotel Paramaribo
Foto van Exotische Reizen Suriname

[quads id=1]

Wong zegt op een vraag van de Ware Tijd dat het hotel, met 122 kamers, nu een bezetting heeft van 88 procent. “Dat wil zeggen dat toerisme nog steeds booming is.” Hij zegt dat het hotel altijd al met een hoge kamerbezetting van tussen de 80 en 90 procent te maken heeft gehad.

122 kamers

Dave Boucke, algemeen directeur van de holding, benadrukt dat er een prijskaartje hangt aan de milieuvriendelijke producten en diensten. Hij sluit niet uit dat dit invloed zal hebben op de prijzen. Tot dusver is Eco relatief goedkoper dan Royal Torarica en Torarica Hotel & Casino.

Goedkoper

EcoTorarica is gevestigd in het pand dat toebehoorde aan de eigenaar en oprichter van handelmaatschappij H.J. de Vries. In juli 1995 heeft Torarica het pand gekocht en in december 1997 is daar Eco Resort opgericht.

Kijk hier naar de video erover:

[quads id=1]

Kijk hier naar een vakantie video van Orange Travel NV over het mooie Ecoresort:

Ook BlackBeauty lifestyle neemt ons een dagje mee tijdens haar vakantie in Suriname. Ze verbleef ook in het hotel:

[quads id=1]

Klik hier om haar te volgen.

Geschreven door Merredith Bruce
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.