Politiebericht ~ 24-jarige veroorzaakt dodelijk schietincident tijdens jagen ~ Suriname

jachtgeweer Suriname

Suriname ~ Man dodelijk geraakt door “Setigon”. De 53-jarige Santana Pereira Jose Balvacio is op dinsdag 4 december in Suriname in het Marowijne gebied te Sneesi Kondre, dodelijk geraakt door een ‘setigon’.

[quads id=1]

Overleden in Suriname

Een “setigon” is een val die men zet om op wild te jagen. Deze val wordt gezet met behulp van een gespannen jachtgeweer waarbij een stuk touw bevestigd wordt aan de trekker van dat wapen. Wanneer een dier tegen dat touw aankomt gaat dat wapen af en wordt het dier dodelijk geraakt.

[quads id=1]

Gespannen jachtgeweer

Uit onderzoek bleek dat de “setigon” door de 24-jarige David F. op de plek was geplaatst. Hij verklaarde aan de politie dat hij in de omgeving sporen van een tapir had gezien. Dat was de reden voor hem om de val op te zetten.

[quads id=1]

jachtgeweer Suriname

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is David ingesloten en is het jachtgeweer in beslag genomen.. David heeft geen vergunning voor het jachtgeweer.

Val gezet door 24-jarige

Het ontzielde lichaam van Santana Pereira Jose Balvacio is voor obductie in beslag genomen. Het slachtoffer is geraakt in zijn linkerdijbeen en is vermoedelijk dood gebloed.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.