Video – Verdachten vertellen over brute moord op Zillavana en Isaak ~ Suriname

Moord Suriname

Suriname ~ De verklaring van verdachte Melvin A zorgde maandag in de rechtszaal voor enige verbijstering bij het publiek. Hij gaf uitgebreid uitleg aan rechter Ingrid Lachitjaran en officier van justitie Shanta Mahadew.

[quads id=1]

Roofmoord Suriname

Hij wees onder meer het brein achter het plan aan. “Ik heb niet geschoten, Dion heeft dat gedaan. Ik heb niets gevonden en niets genomen”, zei Melvin A meerdere malen op vragen van advocaat Frank Truideman.

[quads id=1]

Hij staat samen met Milton F, Dion B, Jurven B, Clyde H, Milton V en Verbian W terecht voor de spraakmakende moordzaak die op 7 juni is gepleegd op de weg naar Kraka. De 20-jarige Zillavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi kwamen daarbij om het leven, nadat het voertuig waarin ze zaten was beschoten nabij de Sabakoebrug. Melvin A werd zowel als verdachte en als getuige gehoord. Hetzelfde gebeurde met medeverdachte Dion B.

Melvin A verklaarde dat er vooraf geen plan was om een beroving te plegen. De afspraak was dat hij samen met Dion B in het binnenland zou gaan werken voor Milton F. Maar daar kwam plotseling verandering in toen de mannen onderweg waren naar het binnenland. Dion B en Melvin A wijzen beiden medeverdachte Milton F aan als het brein achter de beroving.

[quads id=1]

Moord Paramaribo
Foto’s binnengekomen via app

Hij zou het duo hebben voorgehouden dat de mensen die in het beschoten voertuig zaten hem ruim zeven kilo goud moesten betalen, maar hem steeds aan het lijntje hebben gehouden. Daar kreeg hij genoeg van.”A man ede benweri, want hij wilde zijn geld”, verklaarden de mannen. Het tweetal beweert dat ze onder druk zijn gezet om de auto onderweg te stoppen. Ook zouden ze een verdovende drank hebben gehad van Milton F.

[quads id=1]

“Hij belde me op en begon op boze toon te praten. Het was een opdracht dat we de auto moesten tegenhouden. Ik heb hem vertrouwd en nu zit ik in de problemen om hem”, zei Melvin A. Hij zou de twee mannen op de locatie hebben afgezet, gaf hen een five shooter en revolver en vertrok. Via de telefoon werd hen opgedragen wat ze moesten doen. Melvin A barricadeerde de weg met een auto die hij van Milton F had gekregen, stapte uit en wenkte de auto waarin de slachtoffers zaten om te stoppen.

Nog voordat het voertuig helemaal tot stilstand kwam, loste Dion B het eerste schot. “Ik had een pistool bij mij, maar ik heb niet geschoten. Dion heeft dat gedaan. Ik zag een man uit de auto vallen en ik raakte in paniek toen ik zoveel bloed zag”, vertelde Melvin A. Bijna dezelfde verklaring had Dion B, maar hij ontkent het tweede schot te hebben gelost. Hij wilde niet schieten, zegt hij. “Mi no ben de bij. A no mi ben wani sutu, na gewoon a gon go af. Ik weet niet om te gaan met een geweer”, riep Dion B.

[quads id=1]

Ook deze verdachte beweert dat hij in de war is geraakt na het geval. De mannen verplaatsten zich hierna naar Colakreek. Milton F zou ze daar tot rust hebben gebracht. “Hij zei ons dat we ons niet druk hoefden te maken en dat hij alles zou opruimen via zijn advocaten en vrienden bij de politie”, verklaarde Melvin A.

Milton V en Jurven B zijn maandag in voorlopige vrijheid gesteld. Rechter Lachitjaran vindt het niet nodig om deze verdachten langer in de gevangenis te houden.
Kijk hier nogmaals naar de video’s omtrent het incident:

Dominee Menso, vertelt hier in een gesprek met ATV wat er precies is gebeurd. Zijn zoon heeft de roofoverval te Suriname overleefd.

Eerdere berichten:

Ook Jurven B. aangehouden inzake moord Isaak Poetisi en Zillavana Mangkoeredjo

 

Meer over brute roofmoord Suriname. Politie heeft meerdere mensen opgepakt

De uitvaartgegevens van 20-jarige Zillavana Mangkoeredjo zijn bekend ~ Suriname

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.