Video – Enorme drukte bij het SZF-kantoor aan de Frederik Derbystraat Paramaribo

SZF Paramaribo

Paramaribo ~ De drukte bij het SZF-kantoor aan de Frederik Derbystraat.  “We zijn juist blij dat er zoveel mensen komen. Dat het zo druk is, is een goed teken.

[quads id=1]

SZF Paramaribo

Zo merk je dat de mensen vertrouwen hebben in de organisatie”, zegt Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds (SZF). Hij reageert op de enorme drukte die de afgelopen dagen heerst bij SZF-filialen. Dinsdag was er vooral bij de kantoren op Lelydorp en aan de Frederik Derbystraat een lange rij mensen die hun basiszorgkaarten laten verlengen. Ook voor nieuwe aanvragen waren mensen in grote getallen aanwezig.

[quads id=1]

Verlenging basiskaarten

Vooral de groep verzekerden die hun kaart wil verlengen is groot. Ook personen die doorverwezen zijn door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om hun verzekering in orde te maken melden zich bij het SZF. De directeur zegt dat veel mensen zich ruim een maand voordat de kaart vervalt, aanmelden.

Komende feestdagen

“Ze vermijden de drukte van de komende feestdagen en dat kan ik snappen. Wij zorgen er als organisatie wel voor dat we zaken vlot afhandelen. Wij kunnen het niet hebben dat de mensen in weer en wind staan.” Kromodihardjo zegt dat hij niet veel kan doen aan de drukte, dan ervoor te zorgen dat alles organisatorisch goed wordt afgehandeld. “Ze moeten even geduld hebben. Wij snappen dat het voor hen veel lastiger zou zijn om dichtbij de feestdagen langs te komen.”

[quads id=1]

Niet blij

De krant sprak enkele personen die hun verzekering willen laten verlengen. Velen zijn niet blij met de lange wachttijden. Agnita Kadosoe die sinds tien uur ’s morgens in de rij stond, zegt dat ze iets later is komen aansluiten in de hoop dat het minder druk zou zijn. “Ik dacht dat mensen sneller geholpen zouden worden, maar ik zal toch moeten wachten tot ik aan de beurt ben. Ik ga niet naar huis, ik wil vandaag geholpen worden. Ze kunnen best wel iets doen aan de afhandeling zodat mensen niet zo lang hoeven te wachten.”

[quads id=1]

Er moet iets gebeuren

Vincent die de redactie spreekt is met zijn zus en moeder bij het SZF-kantoor. “Ik sta hier sinds zeven uur met mijn moeder en zus en nu is het al voor elfen. Geen van ons is nog geholpen. Ik dacht eraan om weg te gaan, maar ik denk dat mensen van dinsdag nummers hebben gekregen en nu voor ons naar binnen gaan. Ik heb geen bezwaar daartegen maar er moet echt wat gedaan worden aan de lange rijen.”

SZF probeert de mensen te helpen bekijk hier de video daarover;

[quads id=1]


Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.