Ontevreden verdachten Margarita en Albida over de duikboot drugszaak in Suriname

duikboot Suriname

Suriname ~ De acht verdachten die zijn aangehouden in de duikbootzaak in Suriname, blijven allen ontkennen. Bij de voortzetting van de zaak maandag, mochten de beklaagden kort iets zeggen.

[quads id=1]

Duikboot Suriname

Vooral de twee vrouwelijke verdachten lieten hun ontevredenheid duidelijk merken aan rechter Ingrid Lachitjaran en officier van justitie Shanta Mahadew. “Ik wil graag naar huis, want ik werk niet voor een criminele organisatie. Als ik verkeerd bezig was, zou ik allang zijn gevlucht”, zei Albida B. op scherpe toon.

[quads id=1]

Weer opgepakt

Ze doelt daarmee op het feit dat ze eerder in vrijheid was gesteld door de politie, waarna ze na enige tijd weer is opgepakt. Ook Margarita B. vindt het kwalijk dat ze in de gevangenis zit. “Ik heb me nooit in mijn leven bemoeid met drugs. Het enige wat ik deed was koken en schoonmaken, nu blijkt dat werken in Suriname een strafbaar feit is”, was haar reactie. “Al de beschuldigingen zijn zomaar.

Ze was chauffeur

Ik was enkel chauffeur. Het verbaast me echt dat dit mij overkomt”, merkte de verdachte, die als chauffeur fungeerde, op.

[quads id=1]

Lachitjaran had geen oor naar de smeekbeden en opmerkingen. Ze stelt dat de verdachten misschien geen drugs bij zich hadden, maar vermoedelijk wel voorbereidingshandelingen hebben verricht om het strafbaar feit te plegen. “Het maakt niet uit of je chauffeur of schoonmaakster was, jouw aandeel in het geheel moet onderzocht worden.

Ernstige bezwaren

En het kleine wat jullie hebben gedaan, is voor mij voldoende om te stellen dat er nog ernstige bezwaren zijn tegen elk een van u”, aldus de rechter.

[quads id=1]

duikboot Suriname
De duikboot die in beslag genomen is in het district Saramacca. (Foto: Facebook-pagina Krishna Mathoers).

Volgens het voorlopig onderzoek behoren de acht verdachten tot een internationale drugsorganisatie, die in Colombia is gevestigd. De verdachten zouden allen op hun eigen manier een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bouw van de duikboot. De zaak is uitgesteld naar 21 januari.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.